Conform acestora, 11 persoane vor fi aduse la audieri, printre care şi soţul Alinei Bica, Mircea Octavian Bica, acesta fiind suspectat de evaziune fiscală.

Prejudiciul în acest dosar se ridică la aproximativ 10 milioane lei, din care 7 milioane lei din evaziune fiscală şi 3,4 milioane lei din infracţiune de spălare de bani, au precizat sursele citate.

În acest caz sunt implicate trei firme din Făgăraş care activează în domeniul construcţiilor şi care ar fi utilizat două firme 'fantomă' din Alba şi Cluj.

Potrivit surselor citate, liderul grupării ar fi Dan Vasile, acesta apărând în denunţul omului de afaceri Ovidiu Tender de la DNA drept cel care a luat împreună cu soţul Alinei Bica pachetul majoritar la UPRUC Făgăraş.

Sursele judiciare au mai relatat că Mircea Octavian Bica are o plantaţie de afine ecologice în judeţul Braşov, prin intermediul firmei Biosfera Fruct SRL.

El ar fi folosit circuitul evazionist pentru a scădea din facturi suma de 80.000 lei, acesta fiind şi prejudiciul reţinut în cazul lui.

În ultima declaraţie de avere depusă în anul 2014 de Alina Bica în calitate de şefă a DIICOT, Mircea Octavian Bica apare ca acţionar unic la firma de consultanţă SC Industrial Solutions SRL, de unde a obţinut un venit de 83.500 lei, iar la Biosfera Fruct SRL apare ca angajat, cu un venit anual de 3.372 lei. AGERPRES

Te-ar putea interesa și: