În 31 de ani de aşa-zisă democraţie, asezonată cu neo-comunism, credeam că le-am văzut pe toate. Am avut parte, mai ales la începutul anilor 90, de preşedinte de ţară şi parlamentari cu pedigree PCR. Ştampilă şi dosar complet garantat de dictatorul Ceauşescu. Nu-i mai enumerăm aici pentru că „ne-am strâns” cu toţii „să elogiem” pe altcineva. O adevărată fiică a poporului.

Şoşoacă şochează toată România

În timp, odată cu intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, credeam că România a scăpat de trecutul negru şi plin de crime şi întuneric. Ei bine, la final de 2020 şi început de 2021 avem parte de o reprezentaţie „de gală”.

Aşa-zisul partid naţionalist AUR a intrat în Parlament şi ne-a „oferit” o „căpşună” cu iz de pandemie. E voinţa românilor, nu ne putem opune. Parafrazându-l, în glumă, pe nu mai puţin celebrul Alexandru Cumpănaşu „Românilor, cînd vă treziţi la realitate?”. Ei bine, răspunsul a fost dat în decembrie 2020. Acum, înfruptaţi-vă. O meritaţi cu vârf şi îndesat. Pe nemestecate. Trebuie neapărat să ne cumpărăm popcorn mult în următorii patru ani, vorba lui Ponta. Vor fi la mare căutare floricelele

Şi pentru că idolul a aproape 10% din populaţia României, conform alegerilor din decembrie, are un apetit fabulos pentru a se face remarcată, duminică seară ne-a oferit o nouă monstră de naţionalism şi patriotism. Doamne, îl vrem pe Caragiale înapoi. Şi maestrul ar avea multă treabă dacă s-ar reîntrupa acum.

Ca să dea bine la televizor şi la popor, celebra Diana Şoşoacă ne-a şocat din nou. În plin avânt revoluţionar şi patriotic ne-a anunţat, la oră de maximă audienţă, că îşi dă demisia din Parlament. Nu, nu a spus-o cu subiect şi predicat, dar „a lovit” bine de tot.

Cum spuneam, în plin elan revoluţionar, Che Guevarra de la AUR şi-a cerut propria demisie din Parlament. Era atât de înfierbântată în elanul ei de a cere demisia lui Raed Arafat, Vlad Voiculescu sau Klaus Iohannis că nu a mai ţinut cont. Trebuia să facă din nou vizualizări pe facebook, audienţă la televizor. Totul pentru imaginea acestei fabuloase senatoare care vrea să „mute munţii din loc”. Deocamdată, după votul din decembrie s-au mutat dealurile şi podişurile.

„Întregul sistem să-şi dea demisia. Guvernanţi, politicieni, Parlament întreg. Şi tot ce înseamnă directori şi secretari de stat din toate instituţiile din România căpuşate de o mafie nenorocită care omoară oameni pentru interese financiare. De aia mor oamenii din România. Am parte de ameninţări inimaginabile”, a fost discursul celei care de la finalul anului trecut are un post călduţ de senator în România.

Vă place, dragi români? Ar fi foarte amuzant dacă nu s-ar petrece în România. Noua „mascotă” din Parlamentul României şi-a anunţat demisia. Oare se va ţine de promisiune sau visul AUR ar fi ca politicienii din celelalte partide să-şi dea demisia şi să rămână ei singuri în Parlament? Bine, alături de PSD. Cele două formaţiuni se apropie din ce în ce mai mult. Opoziţia pare că-i uneşte.

Doamna avocat pare de neoprit. În seara cu pricina s-a dus să-l caute pe Vlad Voiculescu, nefericitul ministru al Sănătăţii. Ce să vedeţi, nu l-a găsit. Era duminică seara şi uşa ministerului era închisă. Un lucru evident şi pentru eroina neamului românesc doar că trebuia să avem şi acea imagine. Nu-i aşa că vă lipsea o justiţiară care să vă anunţe că duminică seara e închis Ministerul Sănătăţii? Noroc cu facebook-ul care ne permite să postăm şi să vedem aproape orice. Imaginea de la Ministerul Sănătăţii a făcut milioane de vizualizări şi audienţă la TV. Nu trebuia doar povestită, trebuia să fie şi văzută.

Dar ce ne facem că facebook-ul aparţine duşmanilor care au asuprit România veacuri întregi? Păi ne construim celebritatea şi popularitatea prin intermediul celor care „au supt sângele poporului”? O construim aşa că altfel n-avem cum. Şi pandemia era o simplă răceală, nu? vorba antivacciniştilor, dar dacă nu exista, nici AUR nu se povestea în Parlament. Distracţie plăcută în următorii patru ani, dragi români. Aşezaţi-vă liniştiţi la locurile voastre. AUR veghează la bunăstarea voastră. Doar, Doamne fereşte ca într-un an sau doi să nu se descompună şi voi să fi votat trădători care vor fi înregimentaţi de alte partide. Am zis Doamne fereşte!