Scenă incredibilă cu lumânări în Parlament. Senatorul PSD Călin Matieş a împărţit lumânări în şedinţa de plen de luni. În replică, Narcis Mircescu, vice-lider al grupului parlamentar USR PLUS, a sărit imediat la atac. El le-a spus celor de la USR să împartă lumânări foştilor miniştri social-democraţi ai Sănătăţii.

„Asist aici la un spectacol trist, care până la un punct şi-a avut sensul”, a afirmat Mircescu. În opinia sa, acțiunea este e o formă de Opoziţie, la fel cum şi Opoziţia de dinainte făcea.

„Din momentul în care domnul Matieş a venit cu lumânări. Lucrurile cred că au luat-o într-o direcţie în care aş vrea să îi spun domnului Matieş către cine să dea lumânările. 30 de lumânări pentru 30 de ani de subfinanţare a sistemului sanitar. 14 dintre ele pentru foştii miniştri de Sănătate ai PSD. La ultimii trei să le dea mai mari, pentru că sunt şi urmăriţi penal”, a afirmat Mircescu.

Ultimele opt lumânări să le pună la cele opt spitale regionale

El a adăugat că tot lumânări trebuie să meargă „către cei care au avut în toată această perioadă grijă ca din sistemul sanitar să se fure ca în codru”.

„Am avut 30 de ani de furturi din sistemul sanitar, care au dus la situaţia actuală”, a susţinut el.

În final, Narcis Mircescu a adresat și un îndemnat către colegul social-democrat.

„Ultimele opt lumânări să le pună la cele opt spitale regionale pe care le-a construit PSD în ultimii patru ani”, a spus Mircescu.

Acțiunea celor de la PSD a venit ca urmare a incendiului de la Matei Balș. Ministrul Sănătăţii a transmis condoleanţe familiilor victimelor incendiului şi spune că va suna familiile celor decedaţi în incendiu.

„Le urez celor care şi-au pierdut pe cei dragi multă tărie şi tuturor celorlalţi însănătoşire grabnică! Suntem alături de pacienţi şi de familiile celor internaţi la Institutul ‘Matei Balş’. (…) Am fost în legătură cu oameni apropiaţi a o parte dintre victime ”, a spus Voiculescu.