Scandal monstru la ședința CGMB! Nicușor Dan duce războiul cu PSD la un alt nivel, nepermițând consilierilor locali social-democrați sa ia parte fizic la ședința de Consiliu.

Vineri trebuia să aibă loc o ședință a Consiliului General al Municipiului București -CGMB.

Scandal monstru la ședința CGMB! Poliția locală a intervenit

Poliția locală a intervenit pentru a ține consilierii PSD în afara sălii în care trebuia să se desfășoare ședința.

Astfel, consilierii locali ai PSD au vrut să intre în sală și nu au fost lăsați. Primarul Nicușor Dan le-a spus celor din PSD să intre online în ședință, potrivit antena3.ro.

Consilierii PSD au fost opriți pe hol de Poliția Locală. Ei au solicitat Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, ca ședința convocată vineri de la ora 11:00 să se desfășoare cu participarea tuturor consilierilor generali în sala Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din Primăria Capitalei, așa cum se desfășoară ședințele de Consiliu în toată țara.

Reprezentanții PSD au reacționat prin intermediul unui comunicat de presă publicat de Aurelian Bădulescu pe Facebook.

”Sunt întrunite toate condițiile”

”Cei 21 de consilieri generali ai grupului politic PSD consideră că instituția Primarului Municipiului București nu are atribuții privind stabilirea modalității în care se pot desfășura ședințele Consiliului General al Municipiului București, acesta fiind atributul exclusiv al CGMB în conformitate cu dispozițiile art. 129 alin.3, alin. a al Ordonaței Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

De asemenea, consilierii generali ai PSD reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privința modalității în care convoacă și în acest moment ședintele de Consiliu General, când Capitala a ieșit din scenariul roșu”, a scris consilierul Aurelian Bădulescu pe internet.

Potrivit lui, ”acum sunt întrunite toate condițiile pentru desfășurarea cu prezența fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali”.

Dan ”nu se mai poate ascunde”

”Primarul general nu se mai poate ascunde așadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu Covid – 19, dacă ședințele s-ar desfășura cu toți consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condițiile de distanțare.

Singura explicație rămâne frica exacerbată pe care Nicușor Dan o are vis a vis de întâlnirea față în față cu grupul politic PSD, prin raportarea la necunoașterea legii și lipsa evidentă a calităților pe care ar trebui să le dețină primarul general al Municipiului București.

Consilierii generali ai PSD îi solicită cu fermitate primarului general al Municipiului București să nu interzică accesul grupului de consilieri locali în sala de ședință și să nu dispună prin solicitări sau prin alte forme de dispoziție care rezultă din folosirea discriminatorie și disproporțională a drepturilor conferite de mandatul primarului general, cum ar fi Poliția Locală a Municipiului București, interzicerea accesului consilierilor locali în sala de ședință.

În cazul în care primarul general al Municipiului București nu va ține cont de această solicitare, consilierii generali ai PSD vor raporta acest abuz tuturor instituțiilor naționale şi europene”, a transmis Bădulescu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea.