În plus, Soros a apreciat că o extindere a Fondului Fondului European de Stabilitate Financiară (EFSF) este absolut necesară, în caz contrar ratingul ‘AAA’ de care beneficiază Franţa ar fi ameninţat.

Miliardarul de origine ungară, recunoscut pentru speculaţiile pe lira sterlină în 1992, a dat vina pe Germania pentru agravarea crizei. ‘Reticenţele Germaniei (pentru a veni în sprijinul unei ţări în dificultate din zona euro) au condus la agravarea crizei Greciei şi au determinat o contagiune care s-a transformat într-o criză existenţială pentru Europa. Numai Germania poate inversa dinamica dezintegrării europene’, a apreciat George Soros.

Comisia Europeană urmează să dea publicităţii în toamna acestui an un raport cu privire la fezabilitatea obligaţiunilor comune în zona euro. Datorită acestor euro-obligaţiuni, o opţiune respinsă de Germania până în prezent, ţările din zona euro ar putea să-şi unească o parte din împrumuturile lor de pe pieţele financiare, cu o dobândă medie prin care ţările puternice le-ar putea proteja pe cele mai fragile.
SURSA: Agerpres