În acest context, ziarul aminteşte că Soros pledează de mai mult timp pentru introducerea unor eurobligaţiuni universale şi pentru o integrare fiscală mai profundă a zonei euro. El continuă să facă lobby acestor deziderate în ciuda scepticismului afişate de autorităţile germane în această privinţă.

Reducerea ratelor dobânzilor la obligaţiunile de stat în Italia va fi un fenomen temporar, consideră George Soros, apreciind că pe viitor preţul de finanţare pe pieţele de credit pentru Italia va începe să crească din nou. ‘În opinia mea, calmul care s-a instalat /pe piaţa obligaţiunilor din Italia/ în ultimele luni nu va dura mult timp. Europa este încă într-o situaţie foarte periculoasă, departe de un echilibru’, a afirmat el, estimând că ‘viitorul economic al Italiei nu mai depinde numai de acţiunile guvernului său’.

‘Soarta ţării va depinde în mare măsură de acţiunile ulterioare ale autorităţilor UE ‘, consideră cunoscutul miliardar şi investitor.

Potrivit acestuia, ‘sunt tot mai multe dovezi că politica de reducere a costurilor este ineficientă. Cred că mai devreme sau mai târziu, UE va renunţa la acest curs şi cu cât mai repede se va întâmpla acest lucru, cu atât mai bine’.

Sursa: Agerpres