"Este vorba despre nişte propuneri pe care sindicatele le-au făcut pentru a rezolva problemele salarizării din acest an, propuneri pe care o să le prezint doamnei prim-ministru în cursul zilei de astăzi. Propunerile sunt aproximativ aceleaşi care au fost făcute după mitingul din Piaţa Victoriei,propuneri pe care le analizăm, o să le propun doamnei prim-ministru", a declarat Pintea. 

Întrebată dacă propunerile sindicaliştilor coincid cu cele ale autorităţilor, Pintea a spus că acestea în mare parte sunt "aproximativ aceleaşi". 

"Sunt şi aceste propuneri, sunt făcute, sunt transmise doamnei prim-ministru. În mare parte, pot să vă spun că sunt aproximativ aceleaşi cu cele făcute de sindicate, dar va trebui să le analizăm, să mai facem nişte simulări astfel încât scopul modificărilor pe care le vom face ulterior să fie atins, adică nimeni să nu piardă din veniturile obţinute deja, să nu existe aceste probleme care există în acest moment", a explicat ministrul. 

Potrivit Sorinei Pintea, o grevă în sistem nu este de "bun augur". 

"Pe noi ne interesează să rezolvăm problema, nu să avem grevă în sistem, pacientul trebuie îngrijit. Cred că o grevă în acest moment nu este de bun augur. Pe de altă parte, una dintre solicitările sindicatelor referitoare la demararea negocierilor privind contractul colectiv de muncă este ca şi rezolvată, în sensul că vom demara aceste negocieri", a precizat ea, conform Agerpres. 

Preşedintele SANITAS, Leonard Bărăscu, a susţinut necesitatea modificării Legii salarizării. 

"Până la urmă, esenţa este că trebuie să ajungem la modificarea legii, pentru că nu putem să facem ceea ce ne-am propus fără această modificare a legii. În ce sens, cum şi în ce criterii şi ce calcule se vor face în continuare rămâne ca doamna premier care a făcut propunerea, ca şi managerii cu care s-a întâlnit să găsească soluţii, numai că soluţiile lor coroborate cu ale noastre duc în acelaşi punct – modificarea legii", a afirmat Bărăscu. 

El a spus că deocamdată programul anunţat pentru proteste rămâne valabil. 

"Deocamdată rămânem pe ceea ce am stabilit împreună în Consiliul Naţional. O să chemăm totuşi colegii spre sfârşitul săptămânii, poate mai avem încă o discuţie cu doamna ministru după ce se întâlneşte cu cei abilitaţi din Guvern, cu doamna premier, să ne spună punctul de vedere. Deocamdată la acest moment programul rămâne acelaşi pe care l-am stabilit", a declarat liderul de sindicat. 

Bărăscu a precizat că până în prezent s-au strâns 35.000 de semnături pentru susţinerea grevei. "Au fost şi aceste zile libere şi aceste sărbători şi atunci nu s-a putut merge în concordanţă procentuală cu ceea ce ne-am dorit cu strângerea de semnături. Va depăşi numărul de 50.000. Toate discuţiile avute cu doamna ministru au dus într-o zonă în care trebuie să rezolvăm. Regulamentul de sporuri, ca şi legea, este perfectibil", a adăugat el.