Procurorii DNA au finalizat percheziţiile vineri noaptea în biroul de la Spitalul Judeţean Baia Mare al Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătăţii.

DNA a confirmat încă  de la prânz că a descins în biroul Sorinei Pintea de la Baia Mare. Aceasta ar fi fost prinsă în flagrant cu 120.000 de lei asupra sa, bani pe care i-ar fi încasat de la un furnizor ca să se achiziționeze echipamente pentru combaterea acestui coronavirus.

Ulterior percheziţiei, o maşină a DNA a plecat spre Bucureşti, Sorina Pintea fiind adusă cu mandat, pentru audieri, la DNA central.

Procedural, orice flagrant este urmat de măsura reţinerii, potrivit unor surse judiciare.

Anchetatorii au indicii referitoare la implicarea acesteia într-un caz de corupţie. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus.

Opt ore de percheziții

Nu este clar ce sumă ar fi primit fostul ministru al Sănătății. Potrivit primelor informații, Pintea ar fi primit mită 120.000 de euro, însă spun alte surse că ar fi vorba despre 120.000 de lei. Banii ar fi fost găsiți în biroul lui Pintea.

Procurorii au percheziționat biroul fostului ministru al Sănătății de la ora 14:00 până aproape de ora 22:00.

Sorina Pintea a fost aleasă senator în 2016, din partea PSD. În data de 4 februarie 2017 și-a anunțat demisia din funcția de senator, alegând să rămână în funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare.

A fost ministru al Sănătății din data de 29 ianuarie 2018, în Guvernul Dăncilă.