"Am avut o întâlnire cu liderii grupurilor partidelor din Consiliul General şi am căzut de acord, ca mâine (marţi – n.r.), să putem reformula o serie de lucruri şi să convocăm şedinţa de îndată a Consiliului", a spus Oprescu.

Primarul general a spus că se impune schimbarea datei de 19 iunie, când este programat referendumul, pentru a nu fi perturbată desfăşurarea bacalaureatului.

"În mod sigur, data de organizare a referendumului, 19 mai, va fi amânată şi împinsă cu cel puţin o săptămână. Data de 19 mai pică exact între proba orală şi cea scrisă a bacalaureatului, iar în componenţa comisiilor de supraveghere şi de numărare a votului majoritatea este formată din profesori. Mai mult decât atât, sălile trebuie reamenajate pentru proba scrisă la bacalaureat", a precizat primarul general.

El a spus că discuţia cu liderii politici ai grupurilor din CGMB a vizat şi necesitatea reducerii cheltuielilor.

"Pentru şapte întrebări, făcând o analiză sumară, am ajuns la concluzia că trebuie să edităm cel puţin 14 milioane de exemplare. O nebunie treaba aceasta", a explicat Oprescu.

Edilul şef a adăugat că un alt punct al discuţiilor a vizat reformularea întrebărilor, pentru a putea face o consultare a populaţiei foarte clară.

"Am primit cu satisfacţie declaraţiile reprezentanţilor PDL din conducerea Consiliului General, care au acceptat nevoia reducerii numărului de întrebări şi simplificarea conţinutului lor. Ne întâlnim, mâine după amiază, la ora 15,00, pentru a definitiva întrebările care vor intra în componenţa proiectului de hotărâre şi, după aceea, în şedinţa CGMB, pentru a fi validate", a susţinut Oprescu.

El a menţionat că o consultare populară cu şapte întrebări nu poate fi considerată referendum, ci sondaj de opinie.

"Este de apreciat faptul că partidele au avut puterea de a admite că s-au grăbit atunci când au fost votate cele şapte întrebări, pentru că acest referendum are loc pentru bucureşteni, pentru Bucureşti, şi nu pentru partide, iar interesul populaţiei trebuie să primeze, întotdeauna, în faţa intereselor politice", a conchis primarul general.
SURSA: Agerpres