El a replicat criticilor aduse acestui proiect de către preşedintele Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul", Nicuşor Dan, care a susţinut că preţul pe kilometru al acestei autostrăzi ar fi cel mai scump din lume. ‘De pe pământ şi interplanetar am avut o comunicare, nu eu personal, ci cei din jurul meu cu cei de pe Lună şi mi-au spus la fel", a afirmat ironic primarul Oprescu.

Edilul Capitalei a mai precizat că în interiorul proiectului sunt trecute şi preţurile la ceea ce înseamnă servicii în jurul autostrăzii, tocmai ca ulterior cel care investeşte să-şi poată recupera banii.

Sorin Oprescu a mai spus că acest proiect ar fi trebuit să înceapă "ieri", menţionând că până în prezent s-au arătat dispuşi să investească oameni de afaceri din China, SUA, Rusia şi Coreea de Sud.

Într-un comunicat remis Agerpres, Nicuşor Dan afirma că preţul de 101,7 milioane de euro pe kilometru de autostradă este unul uriaş în comparaţie cu costul internaţional de execuţie al unei autostrăzi care este de 3 – 10 milioane de euro pe kilometru.
Sursa: Agerpres