”Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii anunţă că au fost definitivate rapoartele finale pentru selecţia membrilor în Consiliile de Administraţie ale Metrorex, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR), CFR Călători şi CFR SA (Infrastructură).

În urma finalizării procedurii de selecţie, conform OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice (cu modificările şi completările ulterioare), realizată de firme specializate în recrutarea membrilor Consiliilor de Administraţie, Adunările Generale ale Acţionarilor (AGA) vor fi convocate, conform prevederilor legale, pentru numirea noilor administratori definitivi ai celor 5 companii aflate sub autoritatea MTI”, se arată în comunicatul transmis marți de către Ministerul Transporturilor.

Cinci companii ale MTI au noi consilii de administrație

Noua componență a consiliilor de administrație va fi publicată pe site-urile companiilor, odată cu îndeplinirea formalităților legale. În cazul CNIR, aceasta va fi publicată pe site-ul MTI.

”Dacă unii doar au promis, noi demonstrăm, în fiecare zi, prin ceea ce facem, că ştim şi putem să facem ce ne-am propus. La preluarea mandatului am promis că vom aduce profesionişti la companiile MTI! O primă etapă este deja realizată.

Avem cinci consilii de administraţie noi, profesioniste, la unele dintre cele mai importante companii ale Ministerului, companii pentru care statul român şi-a asumat, prin PNRR, că va selecta administratori profesionişti.

Chiar dacă obligaţia – prin PNRR – a fost stabilită doar pentru 5 companii, în prezent, avem în derulare, în diverse stadii, selecţia pentru majoritatea consiliilor de administraţie ale unităţilor MTI.

Numai aşa vom putea să ne asigurăm că banul public va fi cheltuit eficient de către administratori care ştiu ce înseamnă să implementeze un management profesionist”, a transmis Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii.

Metrorex are un nou consiliu de administrație

Vă reamintim că luni, 6 februarie, Sorin Grindeanu a anunțat că Metrorex are un nou consiliu de administrație, și că urmează și alte 4 companii.

„Metrorex are, de astăzi, un Consiliu de Administrație profesionist, selectat pe principiile managementului corporativ!

Aștept de la membrii noului CA rezultate manageriale care să transforme Metrorex într-o companie performantă capabilă să asigure servicii de calitate.

Selecția noului CA a fost realizată de o firmă specializată în domeniu.

În zilele următoare, voi semna documentele și pentru Consiliile de Administrație pentru încă 4 companii: CNAIR, CNIR, CFR SA (Infrastructură), CFR Călători”, a scris acesta pe Facebook.