Sorin Cîmpeanu a anunțat miercur că personalul din sistemul de educaţie va avea o linie dedicată pentru vaccinarea împotriva COVID-19. Anunțul vine după o serie de discuții purtate cu Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a mai precizat că se face tot ce se poate pentru ca personalul din Educație să fine în siguranță.

“Ştiu foarte sigur din discuţiile repetate pe care le-am avut cu colonelul Valeriu Gheorghiţă că a încercat din răsputeri prioritizarea de sistem. Se amână cu 10 zile momentul în care educaţia va avea o prioritate de sistem, adică o linie dedicată. Şi se amână din motive obiective, factorul limitativ fiind acela al numărului de doze de vaccin disponibile. Facem ce se poate în condiţiile date”, a declarat, la B1TV, ministrul Educaţiei.

În același timp, Sorin Cîmpeanu a subliniat că factorul determinant pentru decizia de a deschide şcolile cu prezenţă fizică este evoluţia ratei de infectare. De asemenea, el a explicat că disponibilitatea de vaccinare şi gradul de vaccinare sunt factori importanţi, dar nu determinanţi.

În ceea ce privește numărul persoanelor, ministrul a mai spus că circa 110.600 angajaţi din învăţământ s-au programat pentru vaccinare, dintre care 18.600 s-au vaccinat deja.

Sorin Cîmpeanu, despre examene

Tot miercuri, Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat, care, potrivit acestuia, va fi adaptată la realităţile acestui an şi “va fi anunţată din timp”.

“Atâta vreme cât elevii, părinţii, profesorii solicită ca examenele naţionale să fie susţinute la datele planificate, să fie susţinute cu prezenţă fizică, dacă nu corelezi măcar tematica de examen cu realităţile acestui an, ar însemna să negi evidenţele şi să spui că nu a fost nici un fel de problemă. Tematica de examen pentru evaluarea naţională şi bacalaureat va fi adaptată la realităţile acestui an.

Iar această adaptare va fi luată în modul cel mai obiectiv şi profesionist cu putinţă şi mai cu seamă va fi anunţată din timp. Pentru că deja elevii care susţin examenele naţionale trebuie să cunoască ce vor avea ca tematică la examenele naţionale”, a mai declarat ministrul Educaţiei.