Sorana Mantho este un executiv cu o experienţă profesională de peste 25 ani. De profesie avocat, absolventă a facultăţii de drept Babeş Bolyai a Universităţii din Cluj, ea a lucrat timp de 18 ani în corporaţii internaţionale din telecomunicaţii, industria siderurgică şi industria tutunului, unde a făcut parte din echipele de management. În calitate de consultant a condus proiecte pentru îmbunătăţirea cadrului de reglementare a afacerilor. 

„Conducerea UNSAR va avea o echipă extinsă cu trei noi poziţii cheie pentru coordonarea activităţilor pe secţiuni în vederea implementării strategiei UNSAR 2020. Coordonatorii pe secţiunile Viaţă şi Sănătate, Auto şi Non-Auto vor completa echipa de specialişti ai UNSAR”, se precizează comunicatul citat. 

Alexandru Printz, coordonator al secţiunii de asigurări auto, este un profesionist cu peste 15 ani de experienţă în sectorul financiar – bancar. A lucrat în cadrul unei companii multinaţionale de top din asigurări, în management de proiecte şi arhitectură de business şi în cadrul uneia dintre cele mai mari bănci din România unde a ocupat diferite poziţii de management. A fost implicat în proiectul de educaţie financiară ‘Şcoala de Bani’. 

Iulia Nicola, coordonator al secţiunii asigurărilor generale Non-Auto, are o experienţă de peste 16 ani în asigurări generale şi a condus timp de peste 7 ani departamentul de Subscriere în una dintre companiile de top din asigurări. Ea a coordonat proiecte complexe, de la crearea şi dezvoltarea produselor de asigurare, implementare IT, subscriere şi managementul portofoliului, până la recrutarea şi formarea echipelor. De-a lungul carierei, Nicola a mai fost implicată în grupurile de lucru din cadrul UNSAR. 

Roxana Băşuţă, coordonator al secţiunii de asigurări de Viaţă şi Sănătate, are o carieră de peste 11 ani în asigurări, dezvoltată alături de una dintre cele mai cunoscute companii din industrie. Experienţa ei include gestionarea şi dezvoltarea produselor de viaţă şi sănătate, management de proiect atât la nivel local, cât şi în proiecte internaţionale. 

„Noii colegi vor începe activitatea în perioada următoare, iar după etapa de tranziţie vor demara implementarea efectivă a proiectelor UNSAR pentru atingerea obiectivelor propuse. UNSAR îşi doreşte ca piaţa să se dezvolte, să fie recâştigată încrederea clienţilor şi să se alinieze cât mai uşor şi eficient la standardele europene”, a declarat Adrian MARIN, preşedintele UNSAR. 

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România a fost înfiinţată în 1994 şi reprezintă 20 de companii de profil care deţin o pondere de peste 90% din piaţa locală de asigurări. 

AGERPRES