Potrivit unui articol publicat în cotidianul financiar Nikkei, divizia Vaio PC ar urma să fie vândută fondului Japan Industrial Partners pentru o sumă de până la 50 de miliarde de yeni (493 milioane de dolari). Fondul de investiţii va înfiinţa o nouă companie care va continua să vândă PC-uri şi laptopuri marca Vaio iar Sony va deţine doar o mică participaţie la viitoarea companie. Nikkei precizează că detaliile financiare şi participaţiile la nouă entitate sunt discutate în continuare.

Săptămâna trecută postul de televiziune japonez NHK informa că grupul chinez Lenovo poartă discuţii privind înfiinţarea unui joint venture pentru a prelua operaţiunile Sony din domeniul PC-urilor.

În schimb, un purtător de cuvânt de la Sony a declarat că aceste informaţii 'nu au la bază niciun anunţ venit de la noi astfel încât refuzăm să facem comentarii, dar studiem diferite opţiuni pentru operaţiunile noastre din domeniul PC-urilor'.

Sony a început să producă PC-uri în 1996 şi în urmă cu câţiva ani a ajuns la un rf de producţie de nouă milioane unităţi pe an. Potrivit firmei de cercetare IDC, în perioada ianuarie-septembrie a anului trecut Sony a controlat 1,9% din piaţa mondială a PC-urilor, ceea ce plasează firma japoneză pe locul nouă în topul celor mai mari producători.

În ultimii ani însă vânzările de PC-uri tradiţionale încetinesc pe măsură ce creşte popularitatea tabletelor şi smartphone-urilor. Firma de cercetare Gartner estimează că în 2014 vânzările de PC-uri vor scădea cu 7% comparativ cu 2013 până la 278 milioane unităţi, în timp ce livrările de telefoane mobile vor creşte cu 5% până la 1,9 miliarde unităţi.AGERPRES

Te-ar putea interesa și: