Sony estimează că în anul fiscal care se va încheia în luna martie 2016 profitul său operaţional va creşte de patru ori până la 320 miliarde de yeni (2,7 miliarde de dolari), ceea ce va permite grupului să înregistreze un profit net de 140 miliarde yeni (1,18 miliarde de dolari), primul profit după doi ani consecutivi de pierderi. Îmbunătăţirea profitabilităţii ar urma să aibă loc în pofida unei scăderi a cifrei de afaceri a grupului cu 3,8% până la 7.900 miliarde de yeni.

Ţinta de profit operaţional pe care şi-a propus-o Sony pentru acest an, 320 miliarde de yeni sau 2,7 miliarde de dolari, va fi cel mai mare profit operaţional pe care grupul nipon ar urma să-l înregistreze în ultimii şapte ani. Aceasta ar marca un punct de cotitură în planul directorului general Kazuo Hirai vizând revenirea pe profit a grupului după mai mulţi ani de pierderi. Sub conducerea lui Hirai, Sony a eliminat mai multe mii de locuri de muncă, a vândut o serie de divizii, precum cea care se ocupa cu producţia de calculatoare personale, şi în acelaşi timp s-a concentrat pe producţia de jocuri video şi de senzori pentru aparate foto.

Analiştii sunt de părere că estimările Sony pentru actualul exerciţiu fiscal sunt prea modeste deoarece producătorul consolelor PlayStation vrea să-şi lase spaţiu pentru eventuale revizuiri în sus şi a evita să ajungă în situaţia de a-i dezamăgi pe investitori. Potrivit estimărilor analiştilor de la Quick, în exerciţiul fiscal 2015 Sony ar putea să înregistreze un profit operaţional de 398 miliarde yeni şi un profit net de 177 miliarde yeni. AGERPRES