“Piaţa de laptopuri a scăzut în perioada iulie-septembrie cu 5-6%. Noi am crescut cu 15% în aceasta perioadă, iar cea mai mare creştere a venit din România”, potrivit oficialilor Sony.

“Suntem în target pentru a atinge cota de 5% propusă pănă la finele anului”, a declarat  Mircea Stoicescu, Trade Marketing Manager Sony România. Acesta estimează piaţa totală de laptopuri la 500.000 de unităţi.  Sony a avut anul trecut o cotă de 4,2-4,3%, piaţa fiind de 470.000 de unităţi.

Compania mizează pe noua gamă de laptopuri pentru a-şi atinge obiectivele. Cel mai reprezentativ model lansat este Vaio Duo 11. Vaio Duo 11 este un PC care se transformă într-o tabletă inteligentă, intuitivă. Subţire şi uşor, acesta  cântăreşte aproximativ 1,3 kg şi măsoară 17,85 mm. Laptopul se remarcă şi prin funcţia de recunoaştere a scrisului. Utilizatorul poate scrie, desena sau accesa conţinutul media şi aplicaţiile pe ecranul tactil, luminos, Full HD cu tehnologie OptiContrast. Un Stylus digital unic, sensibil la presiune permite utilizatorului să scrie de mână direct pe ecranul tactil, fie că ia notiţe, modifică diagrame sau semnalizează punctele cheie dintr-o prezentare. Funcţia de recunoaştere a scrisului permite adăugarea textului dorit fără utilizarea tastaturii.  Vaio Duo 11 va fi disponibil la începutul lunii noiembrie la un preţ recomadat de 6.000 de lei. “Sperăm să vindem câteva sute de bucăţi până la finele anului”, a declarat Stoicescu.

Noua gamă de laptop-uri Vaio

Pe lângă Vaio Duo 11, au mai fost lansate Vaio T, seria E şi Seria S. Ultrabook-urile Vaio T, au fost optimizate pentru oferirea celei mai bune experienţe de calcul disponibilă pe un ultrabook, iar notebook-urile din seria E beneficiază de tastatura iluminată,  cele mai noi procesoare Intel Core  şi unităţi de procesare grafică AMD.
Seria S se adresează utilizatorilor business şi profesional, îmbinând perfect sporul de performanţă cu designul elegant la care s-au folosit materiale premium, precum magneziul, aluminiul şi fibra de carbon. Modelele seriei S sunt cele de 13,3” şi 15,5”, disponibile cu ecran Full HD şi cele mai noi procesoare Intel Core.

Noua gamă de laptop-uri VAIO va fi disponibilă, în România, începând cu data de 26 octombrie.