Sony Computer Entertainment Europe a anunţat la târgul Gamescom din Koln două modele PlayStation 3 noi, cu hard-discuri de capacitate mai mare, care vor înlocui vechile modele.

Andrew House, preşedintele şi CEO-ul Sony Computer Entertainment Europe, a anunţat la Gamescom 2010 lansarea a două noi modele PS3, cu harduri de capacitate  mai mare: PS3 de 320 de GB şi PS3 de 160 GB.

Modelul PS3 de 320GB care va înlocui modelul actual de 250GB, va fi disponibil într-un bundle exclusiv PlayStationMove disponibil la un preţ de 349 euro, iar modelul de 160 GB de PS3 va înlocui modelul actual de 120GB, la acelaşi preţ de 299 euro.  

House a explicat că vânzările consolei influenţate de varianta slim&light, lansată în septembrie anul trecut, au poziţionat PlayStation pe primul loc al pieţei de profil, cu 16 milioane de unităţi comercializate. Numărul consolelor vândute la nivel mondial a crescut astfel la 38 milioane de unităţi, cu 57% mai mult comparativ cu anul trecut. Vânzările de software au evoluat cu un spectaculos procent de 38% comparativ cu o evoluţie negativă a pieţei, de 2%. Această creştere spectaculoasă a fost influenţată de unele dintre cele mai de succes jocuri ca Heavy Rain, God of War III şi Uncharted2: Among Thieves.

SURSA: Sony