Xperia PLAY funcţionează pe platforma Gingerbread (2.3), cea mai recentă versiune a platformei Google Android. Acesta este primul gadget cu certificare PlayStation şi va oferi acces la magazinul de jocuri pentru telefoane Android dezvoltat de Sony Computer Entertainment, PlayStation Suite, ce va fi lansat în cursul lui 2011.

Terminalul are un ecran multi-touch de 4 inch, (854×480 pixeli), cameră foto de 5 megapixeli, procesor de 1 GHz cu accelerare grafică Adreno GPU, 512 MB RAM şi card de 8 GB inclus. La deschiderea slide-ului, telefonul se transformă într-o consolă portabilă de jocuri, prevăzută cu butoanele funcţionale necesare: buton digital pentru controlul direcţiei, două zone direcţionale pentru control touch şi cele patru butoane caracteristice consolelor PlayStation: cerc, cruce, pătrat şi triunghi.

Ce jocuri vor fi disponibile pe Xperia PLAY

Sony Ericsson a încheiat o serie de parteneriate strategice cu cei mai importanţi producători de jocuri precum EA Games sau Gameloft, pentru a aduce pe Xperia PLAY cele mai populare jocuri de la acest moment. Printre titlurile care vor fi disponibile pe Xperia PLAY ca urmare a parteneriatului cu EA Games se numără The Sims 3 şi FIFA 10. GLU Mobile/Activision va aduce faimosul Guitar Hero,  în timp ce Gameloft va oferi titluri precum: Assassin’s Creed şi Splinter Cell. Sony Ericsson va încheia un parteneriat şi cu Unity Technologies, pentru a aduce o serie de jocuri 3D.

Sony Ericsson Xperia PLAY va fi disponibil pe piaţa din România începând cu martie 2011.