Cele două smartphone-uri au la bază un procesor Qualcomm Snapdragon de 1GHz şi funcţionează pe cea mai recentă versiune a platformei Android – Gingerbread 2.3. Cu un design atractiv, Xperia mini şi Xperia mini pro integrează tehnologiile Sony de redare a imaginilor şi display, incluzând Reality Display cu Mobile BRAVIA Engine şi funcţie de filmare HD (720p).

Xperia mini şi Xperia mini pro oferă acces la peste 150.000 aplicaţii de pe Android Market şi vin cu un ecran multi-touch de 3 inchi, din sticlă, rezistent la zgârieturi. Interfaţa îmbunătăţită permite afişarea a până la 16 aplicaţii pe home screen.

Xperia mini pro vine cu tastatură glisantă, optimizată cu funcţii inteligente de mesagerie întâlnite pentru prima oară la Xperia pro. Cu Type & Send, utilizatorii nu mai trebuie să deschidă o aplicaţie diferită pentru fiecare tip de mesaj, iar Smart Keyboard activează preventiv şi pregăteşte aplicaţia de mesagerie în momentul în care se deschide slide-ul. Xperia mini pro este echipat cu Office Suite şi soft de securitate McAfee, care le permite utilizatorilor să-şi gestioneze în siguranţă documentele şi e-mailurile.

Facebook inside Xperia

Sony Ericsson a lansat şi o nouă funcţie de integrare a platformelor sociale, Facebook inside Xperia, care se regăseşte pe noile telefoane Xperia mini şi mini pro şi va fi extinsă în curând pe toate terminalele din familia Xperia. Facebook inside Xperia integrează interacţiunea cu prietenii virtuali peste tot pe telefon şi permite accesul la aplicaţia Facebook din cele mai folosite secţiuni ale telefonului, precum galeria de poze, music player, agenda telefonului şi calendar. Pentru că oamenii se bazează tot mai mult pe telefoane pentru comunicarea rapidă, Facebook inside Xperia le permite să dea „like”, „share” şi să comenteze mult mai rapid.

Dacă ascultă o melodie care le place, utilizatorii îi pot da „like” direct din media player şi acest lucru va fi postat automat pe profilul de Facebook. De asemenea, integrarea Facebook în telefoanele Xperia adaugă şi fotografiilor funcţionalităţile specifice „like”, „share” şi „comment”. În agendă, contactele vor fi afişate împreună cu poza şi interacţiunile lor din reţeaua socială,  iar calendarul telefonului se sincronizează cu Facebook events, pentru a include datele de naştere ale prietenilor virtuali.
Sony Ericsson Xperia mini pro şi Xperia mini  cu funcţie de filmare HD  vor fi disponibile pe primele pieţe din al treilea trimestru al acestui an.