33,52% dintre participanţii la un sondaj de opinie realizat de site-ul de recrutare MyJob au declarat că au un salariul prea mic pentru a beneficia de programul „Prima Casă”.

De asemenea, doar un procent nesemnificativ de români – 3,26% – au veniturile necesare pentru obţinerea unui credit imobiliar în cadrul noului program lansat de Guvern.

În acelaşi timp, 11,13% dintre respondenţi au afirmat că nu au în plan accesarea acestui program deoarece nu au siguranţa locului de muncă actual, au anunţat realizatorii sondajului.

Cu partenerul în „Prima casă”

Doar 1,29% dintre români contează pe o marire de salariu pentru a-şi putea cumpara o locuinţă prin programul „Prima Casă”, în timp ce 4% declară că numai împreună cu partenerul de viaţă se încadrează în condiţiile impuse de statul român şi băncile care au aderat pe program.

În ceea ce priveşte atitudinea tinerilor cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, 29% afirmă că nu pot accesa programul „Prima Casă” din cauza salariului mic, iar 8% din cauza nesiguranţei jobului.

Jumătate dintre români caută un loc de muncă

De asemenea, aproape jumătate dintre respondenţi (46,8%) au declarat că sunt nevoiţi să îşi schimbe locul de muncă sau se află în căutarea unui nou job.

Sondajul a fost efectuat online la nivel naţional în perioada 24-29 iunie 2009, pe un eşantion reprezentativ de peste 2.700 de respondenţi. Dintre aceştia, 44% au studii superioare şi postuniversitare şi alţi 23% au absolvit o formă de învăţământ postliceală. 55% dintre participanţii la sondaj sunt bărbaţi şi doar 45% femei, iar ca grupa de varstă, majoritari sunt cei între 21 şi 35 de ani (58% dintre respondenţi).

MyJob, dezvoltat de Netbridge, este al treilea jucător de pe piaţa de recrutare online, după eJobs şi BestJobs.

SURSA: MyJob