Zvonurile în ceea ce-l privește pe Tudorel Toader au apărut odată cu CExN ce a avut loc după ce în spațiul public a fost dată o scrisoare a contestatarilor. Atunci, înainte de CExN al PSD, primarul Gabriela Firea a declarat: ”O altă miză foarte importantă este să fie dați afară din Guvern doi miniștri foarte importanți, care au început să-l incomodeze pe dl Dragnea. Vă spun eu ce am aflat de la persoane care încă dialoghează cu dl Dragnea. E vorba despre dl Paul Stănescu și un alt ministru care-l deranjează din ce în ce mai mult pe dl Dragnea, îl irită chiar: ministrul Justiției, Tudorel Toader. Am ajuns la execuții politice, publice, la linșaj pentru că avem curajul să vedem altfel lucrurile și să și argumentăm”.

Tudorel Toader a afirmat despre posibila sa remaniere că ”de fiecare dată am spus că eu îmi îndeplinesc atribuţiunile până în momentul în care apare în MO un nou ministru al Justiţiei, pentru că este un principiu de rang constituţional care spune că trebuie să asigurăm continuitatea funcţionării autorităţilor (…) Nu am vorbit despre aşa ceva, pentru că mi-ar fi incomod să deschid eu subiectul şi chiar n-ar fi deloc adecvat. Îmi voi îndeplini atribuţiunile (…) Trebuie să ai pregătirea profesională, tăria de caracter şi psihică să-ţi îndeplineşti atribuţiunile în mod corect, fără să ţii cont de faptul că x sau y este nemulţumit, ştiind faptul că oricând cineva va fi nemulţumit”.

DCNews a realizat un sondaj cu privire la ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministrul Justiției se bucură de o importantă susținere. 27.369 de persoane au răspuns că ”NU” ar trebui înlocuit Tudorel Toader de la conducerea Ministerului Justiției. Reprezintă un procent de 73,47% din totalul de voturi.

26,51% susțin că Tudorel Toader ar trebui înlocuit de la conducerea Ministerului Justiției. dcnews.ro.


Te-ar putea interesa și: