Tudorel Toader nu mai este ministru al Justiției de ceva vreme. Dacă în trecut el s-a folosit din plin de pagina de Facebook pentru a arunca săgeți către PSD și Liviu Dragnea sau pentru a-și transmite mesajele politice, de câteva zile a găsit o nouă utilitate.

Fostul ministru a postat pe contul său de socializare o poză în care apar cei doi băieți ai săi: Andrei Teodor și Alexandru Ionuţ Toader. Cei doi sunt extrem de relaxați și zâmbitori iar din poza postată pe Facebook de tatăl lor par extrem de apropiați.

Dacă despre Tudorel Toader s-au scris sute de materiale mai ales din cauza problemelor pe care i le-a provocat lui Liviu Dragnea, despre Alex și Teodor nu se știu foarte multe lucruri. Articolele în care s-a menționat numele celor doi nu le sunt, însă, tocmai favorabile.

Spre exemplu, prin iunie 2018, jurnaliștii au dezvăluit că fiul cel mic al ministrului Tudorel Toader, Andrei Teodor, a provocat un accident, intrând cu mașina într-un podeț, în localitatea Chicerea, județul Iași. S-a spus atunci că din cauza oboselii, acesta a pierdut controlul volanului, iar in urma accidentului atât el, cât și o pasageră au fost răniți.

Tot  el a fost acuzat de câțiva colegi de la Facultatea de Drept din Iasi, că ar fi fost favorizat de profesori și ca ar fi reușit să avanseze, în doar 3 semestre, de la Frecvență redusă la taxă și, apoi, la studii finantațe de la buget. Colegii  au spus atunci că fiul cel mic al fostului ministrul al Justiției a ocupat, la admitere, locul 351 din 360 de studenți admiși, iar acum a ajuns în topul studenților din generația sa, pe locul 11.

Despre fiul cel mare, Alexandru, s-a spus, prin 2017, că ar fi câștigat un concurs la universitatea unde Tudorel Toader a fost rector și asta după ce regulile au fost modificate în favoarea sa. Jurnaliștii de la 7IASI au dezvăluit că primarul Mihai Chirică i-a oferit fiului lui Toader un onorariu record de aproximativ 5.000 de euro, în urma unei tranzacții pe care a semnat-o în calitate de primar. Era vorba de un contract prin care Primaria Iași a achiziționat un imobil de pe strada Cuza Voda, fostul sediu al PNTCD, de la omul de afaceri Cătălin Crișu. „Special pentru aceasta tranzactie, municipalitatea a renuntat la serviciile notarului la care apela de obicei, Stela Badarau, iar tanarul notar a pus mana pe marele onorariu.otrivit 7est.ro, pentru ca Alexandru Toader să poată participa la concurs, Senatul universității ieșene a modificat cu o lună înainte paragraful unei prevederi, astfel încât funcția de asistent universitar să poata fi ocupată și în condițiile în care un candidat are titlul de doctor în Drept Penal, nu doar doctoratul în Drept Civil”, a arătat sursa citată.

Tot reporterii 7IASI au prezentat modul în care a fost aranjat un concurs în urma căruia Toader jr. a fost angajat pe un post de asistent universitar al Universitatii Cuza, al carei rector „suspendat” este Toader senior. Senatul Universitatii Al. I. Cuza a schimbat metodologia de angajare cu o luna inainte sa fie scos la concurs postul pentru care a concurat de unul singur Ionut Alexandru Toader.

În 2018, Ionut Alexandru Toader s-a căsătorit cu Bianca Tiron, o tanara in varsta de 28 de ani, stomatolog la o clinică privată din Iași.