”E naiv cine crede că Dăncilă face de capul ei chestii de genul ăsta. Și Dragnea și ea au nevoie de un ministru al Justiției care să își asume treaba murdară. Dăncilă nu are nici cea mai mica problemă în acest sens”, a declarat Tudose pentru podul.ro.

Tudose face apel la opoziție pentru a da jos Guvernul Dăncilă și pentru a-l debarca pe Dragnea de la conducerea Camerei Deputaților.

”Eu mă număr printre cei care nu cred absolut deloc în așa-zisa răsculare a Vioricăi Dăncilă împotriva lui Liviu Dragnea. Haideți să fim serioși, că doar nu ne-am născut ieri sau azi! În realitate, avem de-a face cu un joc viclean: politicianul bun și politicianul rău. Dragnea îl critica în mod oficial pe Tudorel Toader, în timp ce Dăncilă, vezi Doamne, îl înțelegea pe ministrul Justiției și era aproape de el… Scopul era unul și același: OUG-urile dorite de Dragnea. În rest, este prosteală regizată… Cât de mult l-a susținut Viorica pe Toader am văzut cu toții – s-a dezis de el imediat, în primul CEx. Haideți să nu ne lăsăm prostiți de teatrul ăsta ieftin. Toți cei care sunt lângă Dragnea la conducerea țării și a PSD sunt o apă și un pământ. Nu cădeți în capcane de genul ăsta.

Ce-i drept, Vioricăi Dăncilă îi este frică de consecințele adoptării OUG-urilor pentru care Dragnea face presiuni. Ea nu vrea să își asume responsabilitatea pentru asta, să fie ea trasă mai apoi la răspundere. Dar, fiți convinși, ar semna cu două mâini orice OUG, oricât de dezastruoasă pentru Justiție și democrației, dacă un ministru al Justiției și-ar asuma demersul. Viorica Dăncilă nu ar avea nici cea mai mica problemă în condițiile astea. E naiv cine crede că Dăncilă face de capul ei chestii de genul ăsta. Și Dragnea și ea au nevoie de un ministru al Justiției care să își asume treaba murdară. Dăncilă nu are nici cea mai mica problemă în acest sens.

M-ați întrebat care este, în această ordine de idei, scopul mascaradei ieftine jucate de Dragnea și Dăncilă. Păi, unul dintre principalele scopuri este acela de a masca faptul că PSD și ALDE au pierdut majoritatea parlamentară și că nu au cum să facă restructurarea guvernamentală dorită de Dragnea. Și problemele vor deveni din ce în ce mai mari, fiindcă sunt mulți parlamentari PSD care intenționează să demisioneze și să vină în Pro România.

Înaintea Paștelui am anunțat că Pro România face apel către toate forțele de opoziție pentru a debarca Guvernul Dăncilă și pentru a-l lăsa pe Dragnea fără funcția de președinte al Camerei Deputaților. Noi analizăm foarte serios acest aspect și credem că ne putem așeza la aceeași masă pentru a atinge un obiectiv comun benefic: înlăturarea coaliției PSD-ALDE de la Palatul Victoria. PSD și ALDE au pierdut majoritatea parlamentară și o moțiune de cenzură are toate șansele de rușită.

Sunt convins că prăbușirea PSD în sondaje va continua, fiindcă românii nu se mai lasă prostiți și vor taxa cu vârf și îndesat, la urne, nenorocirile epocii Dragnea”, a declarat Mihai Tudose, în exclusivitate pentru Podul.ro.