Peste 500 de infractori eliberați în baza recursului compensatoriu, promovat de către fostul ministru al justiției, Tudorel Toader, în timpul regimului Dragnea, au comis fapte cu violență. O spune un deputat PNL.

”Peste 500 de infractori din promoţia Toader au ucis, violat şi tâlhărit din nou. 509 de deţinuţi care au fost eliberati in baza legii recursului compensatoriu, aşa-zisa promoţie Tudorel Toader, au comis noi infracţiuni violente. Aici vorbim de crima, viol, tâlhărie, pedofilie, act sexual cu un minor, pornografie infantila etc. Este răspunsul oficial al ministrului Justiţiei la o interpelare, pe care am adresat-o in calitate de deputat PNL. Ministrul Ana Birchall ma mai informează ca numărul celor care au beneficiat de beneficiile recursului compensatoriu de la intrarea in vigoare a legii este de 21.049 persoane”, a scris deputatul Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

Potrivit deputatului, mai mult de 7000 au fost cazuri de infracţiuni deosebit de periculoase, omor, viol, tâlhărie calificata etc. 1877 de persoane eliberate au fost reincarcerate, iar 509 deţinuţi eliberaţi din nou au comis noi crime, violuri şi tâlharii.