Peste 51% dintre cei care au în vedere instalarea unui sistem de securitate acasă locuiesc în apartamente la bloc, 45% dețin o casă individuală, restul iau în calcul să instaleze sistemele în locuințele de vacanță, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, conform cifrei de afaceri.

Astfel, peste 40% dintre cei care iau în calcul achiziția unui sistem de securitate în următoarele 12 luni, vor opta pentru un sistem complex, dotat atât cu alarmă, cât și cu monitorizare video și, în plus, să includă opțiuni suplimentare, precum: detectoare de fum și gaze, interfoane, automatizări și controlul accesului.

Cel mai important aspect pentru siguranța locuinței

43% dintre respondenți consideră că cel mai important aspect pentru siguranța locuinței este instalarea unui sistem de monitorizare video și audio, iar aproape 30% spun că este necesar și un stil de viață preventiv, care presupune încuierea ușilor și ferestrelor la plecarea de acasă și pe parcursul nopții, instalarea unui sistem de iluminare, golirea cutiei poștale cu regularitate etc. Asta în condițiile în care 71% dintre respondenți se așteaptă ca rata infracționalității să crească în următoarele luni.

„De la an la an, și, cu atât mai mult în contextul actual, când majoritatea petrece mai mult timp în casă, românii conștientizează tot mai mult importanța și utilitatea unui sistem de securitate instalat în interiorul locuinței. Românii pun mai mult accent pe siguranță și protecție și sunt mai preocupați de aceste aspecte, fiind dispuși să investească cu mai mare ușurință în această direcție”, spune Sorin Felea, director Atu Tech (a2t.ro).

Un sfert dintre români sunt dispuși să plătească peste 1.000 de lei pentru achiziția și instalarea unui sistem de securitate acasă, în creștere față de anul trecut, 31% ar putea aloca între 400 și 600 de lei, iar 24% între 800 și 1.000 de lei pentru securizarea locuinței.

În prezent, valoarea medie a unui sistem de supraveghere complex cu 4 camere cu rezoluție Full HD și toate accesoriile incluse, inclusiv hard disk, este de 900 – 1.000 de lei.

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (A2T.ro) recomandă ca instalarea să fie făcută de instalatori autorizați. Atu Tech dispune de o rețea de peste 600 de instalatori parteneri, prin care poate oferi astfel de servicii la nivel național, fiind compania cu una dintre cele mai mari rețele de instalatori din România.

În plus, Atu Tech (a2t.ro) oferă tot ecosistemul de servicii într-un singur loc, clienții având la dispoziție, pe lângă posibilitatea de achiziție a produsului și accesul la o rețea națională de instalatori, și transportul gratuit la comenzi mai mari de 500 de lei, suport tehnic gratuit, accesarea de servicii de mentenanță, sau un plus de 10% discount dacă optează pentru programul Buy-Back.

Metodologie

Sondajul de opinie „Cum preferă românii să își securizeze locuințele”, aflat la ediția a doua, a fost realizat în mediul online, la solicitarea Atu Tech (a2t.ro), în intervalul 2 – 10 iulie 2020, pe un eșantion de 1.711 de respondenți, cu vârste peste 18 ani, din mediul urban și rural. Marja de eroare a sondajului este de +/- 2%.