Reușită extrem de importantă pentru România. O companie din țara noastră a izbutit afacerea anului. Nimeni nu se aștepta ca o mare forță a Europei să ajungă la mâna României. Și totuși, s-a întâmplat. Toate detaliile afacerii au devenit publice.

România a ajuns o forță în Europa!

Producătorul Softronic Craiova a bătut palma pentru afacerea anului. A semnat un contract pe un deceniu. Compania a izbutit să-i convingă pe suedezi să semneze un contract fabulos. Softronic Craiova va livra în următorii 10 ani, 100 de locomative companiei de stat Green Cargo, din Suedia, anunță economica.net.

„S-a semnat un contract pe 10 ani, cu livrarea a 10 locomotive/an”, a declarat Ion Gîrniță, unul dintre proprietarii Softronic Craiova, potrivit sursei citate.

Softronic a mai livrat alte opt locomotive în 2017 şi 2018 pentru Green Cargo, de tipul Transmontana.

Jan Kilström, CEO-ul Green Cargo, declara în 2018 că au fost alese aceste locomotive pentru că se potrivesc specificului climactic din nord, dar şi pentru că au un impact redus asupra mediului – una dintre caracteristicile cele mai importante pentru compania de stat suedeză. Green Cargo deserveşte 300 de locaţii din Suedia, Norvegia şi Danemarca.

Înființată în Craiova în anul 1999, avand ca principală activitate modernizarea de locomotive, Softronic continuă tradiția orașului de peste 50 de ani în construcția de locomotive electrice.

În 2013 Softronic a finalizat cel mai nou proiect al său, rama electrică cu podea joasa, bi-sistem, capabila sa opereze atat la 25 kV AC 50 Hz cat si la 3 kV DC. Obiectivul companiei a fost să ofere o varietate largă de servicii precum: transfer de tehnologie oriunde in lume si de asemenea dezvoltarea unei alte fabrici ce poate avea la baza un parteneriat strategic.

Softrans a fost înființată în 2002 cu scopul de a testa solutiile tehnice dezvoltate de Softronic. După un an, primele locomotive au inceput activitatea de transport, oferind serviciile sale unui număr din ce in ce mai mare de clienți.