Trăim în era digitalizării. Aproape toate informațiile pe care le deținem pot fi acum stocate pe un computer. Și totuși, există destiul de multe situații în care trebuie să păstrăm arhive fizice: contracte, documente contabile, chiar fotografii sau diverse alte înscrisuri. Uneori suntem obligați să facem asta prin lege, alteori, pentru siguranța noastră. Mai ales pentru că lucrurile nu au stat dintotdeauna așa. Sunt multe situații în care informații vitale pentru noi există numai sub formă fizică.
Ca să ne asigurăm că tot ce este important va putea fi gasit atunci când avem nevoie, soluția este să apelăm la arhive moderne, protejate de orice incident neplăcut. Acestea necesită dotări speciale, în valoare de milioane de dolari. Vestea bună, este că asemenea facilități există deja și sunt disponibile în România. Vestea proastă este că ele nu sunt încă folosite la nivelul necesităților.
Stefan Ecxarcu, Director General la Global Archive Management, ne-a explicat la CapitalTV care sunt documentele de care trebuie sa avem mare grija si cum să facem acest lucru bine si ieftin.