Soluția ideală pentru a scăpa de stres! Ce alimente trebuie să consumăm atunci când suntem copleșiți?

Astfel, este vorba despre următoarele alimente. Acestea ne pot ajuta să facem față stresului și să ne pregătim pentru orice obstacol.

Portocalele sunt primul aliment din această listă. Ele au cel mai rapid efect de calmare, mulțumită conținutului ridicat de vitamina C. Totodată, portocalele echilibrează tensiunea arterială și scad nivelul de cortizol, adică hormonul stresului.

Soluția ideală pentru a scăpa de stres! Ce alimente trebuie să consumăm atunci când suntem copleșiți?

Al doilea aliment este ciocolata neagră, cu 70% cacao. Ea este ideală pentru a scăpa de stres, mulțumită conținutului ridicat de antioxidanti, sau flavonide. Mai mult, ciocolata neagră reduce tensiunea arterială și contribuie din plin la prevenirea cancerului și a bolilor cardiovasculare.

Următorul aliment ce ne poate ajuta să facem față stresului sunt fructule de pădure. Acestea au efecte benefice asupra reducerii nivelului de stres, mulțumită carbohidraților naturali pe care îi conțin acestea. De asemenea, fructele de pădure eliberează încet zahărul în organism, astfel încât elimină posibilitatea de creștere sau scădere bruscă a glicemiei. Ele sunt și o sursă foarte bună de vitamina C, un factor benefic pentru reducerea nivelului de cortizol.

Soluția ideală pentru a scăpa de stres! Ce alimente trebuie să consumăm atunci când suntem copleșiți?

Grăsimile esențiale și acizii grași omega3 din somon, macrou și sardine ajută la ridicarea nivelului de serotonină din creier. Acest hormon reglează abilitatea organismului de a lupta cu stresul.

Un alt aliment benefic este avocado. Acest fruct conține potasiu, un element benefic pentru reducerea tensiunii arteriale. Astfel, avocado protejează împotriva stresului și apără sănătatea inimii. Efectul de calmare este provocat și de vitamina B, care are rolul de a proteja celulele nervoase ale creierului.

Ultimul aliment din listă este mixul de semințe. Astfel, miezul de nucă conține vitamina B, în timp ce nucile de Brazilia au zinc. Mai mult, migdalele conțin vitamina E iar toate acestea contribuie foarte mult la reducerea nivelului de stres și la protejarea celulelor nervoase.

Sursă foto: Dreamstime