Consiliul General al Municipiului Bucureşti urmează să decidă în şedinţa din 23 august majorarea cu 1,26 de miliarde de lei a capitalului social al Companiei Municipale Energetica Bucureşti.

Scopul majorării este preluarea creanţelor deţinute de către creditorii ELCEN, cât şi a investiţiilor realizate de ELCEN, se arată în expunerea de motive a hotărârii. În urma acestei majorări, capitalul social al firmei deţinute de Primăria Municipiului Bucureşti va fi de 1,56 de miliarde de lei sau echivalentul a circa 336 mil. euro.

La începutul acestei luni, Gabriela Firea i-a prezentat premierului Viorica Dăncilă soluţia identificată de municipalitate pentru reorganizarea  ELCEN şi RADET, entităţi care se află în acest moment în procedură de insolvenţă. Planul constă în transferul de activitate şi active către Compania Municipală Energetică.

„Această companie municipală va prelua şi va opera activele ELCEN, creându-se astfel premisele pentru continuarea procedurilor de atragere de fonduri structurale nerambursabile disponibile prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020 şi de finanţări rambursabile bancare acordate de instituţii financiare internaţionale”, se arată într-un comunicat al primăriei.