Proprietarul reţelei comerciale Ethos, Ion Şoloman, a vândut şase magazine către compania elenă Vismonto Trading, care va utiliza spaţiile pentru a deschide outlet-uri  pentru confecţii, a declarat omul de afaceri.

Şoloman a spus că nu toate spaţiile comerciale vândute erau în proprietatea sa, însă compania elenă le-a cumpărat pentru că erau deja amenajate. El a precizat că banii vor fii utlizaţi „pentru business”.

În urma vânzării celor şase magazine, reţeaua Ethos a mai rămas cu 15 unităţi comerciale. Ethos număra la începutul anului trecut 25 de magazine, însă retailerul a închis 5 magazine şi a deschis o unitate comercială în cursul anului 2009, pe fondul scăderii vânzărilor.

Omul de afaceri a precizat în tomana anului trecut agenţiei Mediafax că a transferat toate magazinele Ethos pe firma Ivet Logistic de pe firma Ivet Comprod, care face obiectul mai multor solicitări de intrare în insolvenţă din partea furnizorilor.

Ethos este una din puţinele reţele româneşti din retailul modern care nu a intrat încă în insolvenţă. Până acum reţeţe Spar, Trident şi Pic au intrat în cursul anului trecut în reorganizare judiciară. În cazul Pic, proprietarul a închis deja toate magazinele.