DSU anunță că solicitarea de ridicare a carantinei în comuna Bălileşti din judeţul Argeş, iniţiată de autorităţile locale, a fost respinsă de Curtea de Apel București (CAB).

Această decizie survine la doar o zi după ce DSU a făcut o serie de afirmații jignitoare la adresa judecătorilor CAB în contestația depusă la ÎCCJ împotriva deciziei de ridicare a carantinei în localitatea Gornet.

Sursa citată mai precizează că prin această decizie se constată că hotărârea de instituire a carantinei în localitatea respectivă a fost emisă în mod legal.

“Acţiunea înaintată de autorităţile din comuna Bălileşti, judeţul Argeş, în vederea anulării Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă prinvind instituirea măsurii de carantinare zonală a localităţii enunţate anterior, a fost respinsă, ca neîntemeiată. Astfel, prin respingerea cererii s-a constatat faptul că Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659265 din 01.08.2020 privind instituirea carantinei zonale în comuna Bălileşti, judeţul Argeş a fost emis în mod temeinic şi legal”,  informează DSU, într-un comunicat.

Cum a fost luată această măsură

În același timp, departamentul pentru Situaţii de Urgenţă reaminteşte importanţa măsurii carantinării zonale şi precizează că această decizie este luată la propunerea DSP, cu avizul INSP, prin ordin al şefului DSU.

“Totodată, dorim să subliniem importanţa măsurii de instituire a carantinei zonale în anumite regiuni, în vederea protejării comunităţilor împotriva infectării şi limitării răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

Readucem în atenţia populaţiei faptul că măsura de carantinare zonală se instituie la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică teritorială cu avizul Institutului Naţional de Sănătate Publică şi în baza Hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă prin ordin al şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă”, se mai arată în comunicatul DSU.

SURSĂ FOTO INQUAM/George Călin.