Alegerile din Colegiul nr. 3 pentru Camera Deputaţilor în judeţul Hunedoara sunt supravegheate de o echipă a Serviciului de Transmisiuni Speciale, coordonată de către şeful acestuia, generalul Marcel Opriş, fiind folosit, în premieră, în altă parte decât în Capitală, un soft care împiedică votul multiplu.
Potrivit prefectului de Hunedoara, Attila Dezsi, softul a fost instalat pe calculatoarele din cele 133 de secţii de votare, existând şi un cititor de date, în acest mod fiind împiedicat votul multiplu.
„Softul este instalat pe fiecare calculator din fiecare secţie de votare. Aici există şi câte un cititor de date, asemănător cu cititoarele de carduri din magazine. Cartea de identitate a alegătorului este trecută prin el, iar datele se înregistrează. Datele introduse vor arăta dacă o persoană încearcă să îşi exercite votul de mai multe ori sau dacă este dintr-o altă zonă decât cea unde au loc alegerile şi nu are drept de vot”, a declarat, duminică, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi.
Potrivit acestuia, calculatoarele din secţiile votare au fost luate de la primării şi şcoli. „Doar trei secţii de votare nu au internet, astfel că datele vor fi transmise telefonic call-center-ului de la Prefectura Hunedoara”, a adăugat prefectul. Acesta susţine că datele de pe buletinele de identitate vor fi introduse manual.
Sursa: Mediafax