Peste 15.000 de şoferi au fost amendaţi în ultimele trei zile ale săptămânii trecute, majoritatea pentru depăşirea vitezei legale. Poliţiştii au instalat 500 de radare pe autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene, iar aproape 400 de şoferi au rămas fără permis într-o singură zi. Recordul de viteză al weekendului a fost înregistrat pe Autostrada Soarelui, scrie Digi24.ro.

„Nu ne-a stricat vacanţa, plătim! Că avem de unde. Nu ştiu ce viteză aveam… Aşa merg, nu mi-e frică de radar, că am bani să plătesc amenda”, se laudă o participantă la trafic, amendată de poliţişti. Mai mult, aceasta spune că merge constant cu 159 de km la oră, nefiindu-i frică de radar pentru că, subliniază încă o dată, are bani să plătească amenda.

VEZI AICI CLIPUL VIDEO

Poliţia Română a aplicat 7.055 de sancţiuni contravenţionale într-o singură zi

Poliţiştii de la rutieră şi cei de la ordine publică au constatat 81 de infracţiuni şi au aplicat 7.055 de sancţiuni contravenţionale, vineri, în timpul acţiunii coordonate de Poliţia Română pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Dintre sancţiunile aplicate, 4.070 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 88 pentru depăşiri neregulamentare, 34 pentru consum de alcool şi 2.814 pentru alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, poliţiştii au reţinut 338 de permise de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, dintre care 99 pentru depăşirea cu mai mult de 50 de km/h a vitezei regulamentare, 88 pentru depăşiri neregulamentare, 34 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi 117 pentru alte abateri de circulaţie.