Spre exemplu, Robert Turcescu, vorbind despre numele celui care ar trebui să fie premier într-o eventuală nouă majoritate a PNL-USR-PLUS-PMP, îm împinge în față pe Traian Băsescu, despre care spune că ar f isingurul care ar putea salva situația economică a țării.

„Urmeaza o perioadă complicată, blocul Opozitiei trebuie să răspundă așteptărilor electoratului și să scape de guvernarea PSD. Partidele își fac calcule legate de scrutinul prezidențial și, mai ales, în ceea ce privește alegerile locale și generale de anul viitor. Uitați de anticipate, nu vor fi. Cine intră azi la guvernare trebuie să repare urgent stricăciunile făcute de pesediști. Partea economică e dureroasă, foarte dureroasă deja. Ar putea fi nevoie de decizii ferme, unele chiar impopulare. Iar aici, dincolo de susținerea unei majorități parlamentare e nevoie de un adevărat prim-ministru care să nu ia în calcul cît pierde sau cît cîștigă el sau partidul lui din asumarea unor astfel de decizii. Pentru că, oameni buni despre asta va fi vorba: partidul care va asuma viitorul prim-ministru din partea Opoziției pînă la alegerile generale de anul viitor va deconta electoral asumarea unor măsuri ferme în stare să repare dezastrul lăsat în urmă de pesediști. Ca să nu mai vorbesc de faptul că în Europa întreagă urmează o perioadă complicată care reclamă în fruntea guvernului României un bun cunoscător al afacerilor politice de pe Bătrînul Continent. Ca să nu mai spun și că e nevoie de cineva cu mare experiență în ceea ce privește treburile guvernării, cineva care să știe statul și pe față, și pe dos,” declară Robert Turcescu.

Parlamentarul PMP susține că persoana potrivită să ocupe o asemenea poziție este nimeni altul decât Traian Băsescu.

„Daca n-am trăi cu iluzia că tot ce e nou aduce o viață nouă și că tot ce e „vechi” trebuie dus la groapa istoriei politice, nu-i așa că n-ar fi greu răspunsul? Cu riscul asumat la începutul acestei postări la care adaug precizarea că acesta este un gând personal care nu implică nici măcar o discțiie informală pe acest subiect cu colegii mei din PMP, eu spun apăsat că pînă după alegerile generale de anul viitor, cel mai bun prim-ministru pe care l-ar putea avea România ar fi Traian Băsescu. Acestea fiind zise, aveți cuvintul :)”, scrie, pe Facebook, Turcescu.