Există o serie de asemănări între modul în care au acţionat şi s-au comportat Gheorghe Dincă şi Johannes Visscher, pedofilul olandez care a ucis o fată în judeţul Dâmboviţa. Cei de la Antena 3 spun că există câteva caracteristici care-i unesc pe cei doi criminali. Jurnalista Georgiana Murgilă a prezentat cele 6 asemănări.

1) În primul rând, cei doi sunt atât criminali, având în vedere că există suspiciuni seriose cu privire la omor, cât şi agresori sexuali. Agresiunea sexuală era în obişnuinţa celor doi, practic acesta fiind motivul pentru care şi-au ales victimele.

2) Ambii au fost internaţi la psihiatrie. Fostul logodnică a lui Visscher a recunoscut că acesta a fost internat la psihiatrie, după ce ar fi fost acuzat că a agresat mai multe minore. Gheorghe Dincă a avut mai multe internări la psihiatrie la Slatina.

3) Ambii bărbaţi încercau să-şi ascundă trecutul. Ei se comportau normal în societate. Vecinii îl vorbeau de bine pe Gheorghe Dincă la început, spuneau că este un vecin de treabă, care nu deranja pe nimeni şi era săritor la nevoie. La fel, vecinii din Olanda ai lui Johannes Visscher îl vorbeau de bine pe bărbat şi spuneau că nimeni nu a avut probleme cu el.

4) Atât Dincă, cât si cetăţeanul olandez aveau moduri de operare asemănătoare. Ambii se foloseau de o maşină cu care îşi luau victimele: Gheorghe Dincă îşi lua victimele la ocazie, iar olandezul, analizând şi cazul în care a fost implicat la Iaşi, convingea foarte uşor fetiţele să se urce cu el în maşină.

5) Maşina – capcană: maşina lui Dincă avea geamuri fumurii, era modificată astfel încât uşile din spate nu se deschideau decât manual, din exterior. Olandezul opera la fel şi în ţara sa: mergea cu maşina prin zonele rurale şi reuşea să introducă victimele în maşină şi apoi le agresa sexual.

6) Posibili complici: oamenii legii analizează dacă Johannes Visscher ar fi fost ajutat sau cel puţin ar fi primit ponturi cu privire la zonele unde poate să acţioneze. În cazul lui Gheorghe Dincă, teoria complicilor a fost una foarte puternică încă de la începutul anchetei, cu toate că oamenii legii nu au venit până acum cu vreo dovadă clară în acest sens.