Raed Arafat a dezvăluit ce s-a întâmplat cu unii dinte pacienții infectați cu coronavirus după ce aceștia au ajuns acasă. Arafat face un apel de ultimă oră. Le cere oamenilor să nu mai solicite externarea din spital fără acordul medicului și să nu mai creadă tot ceea ce se scrie pe rețelele de socializare.

Raed Arafat anunță cutremurul

Raed Arafat spune că unii dintre cei care s-au externat au ajuns într-o situație extrem de gravă. ”Este o situație asupra căreia am avertizat. Noi am mai avut 3 cazuri, despre care știu, oameni care s-au externat, au ajuns acasă și ulterior au început să se simtă rău.

La câte dezbateri au avut loc, la câte păreri neavizate s-au exprimat în spațiul public, oamenii au ajuns să considere că dacă stau pe picioare sunt ok. Este o situație gravă, pentru că oamenii pot merge acasă și pot avea simptome grave, chiar comă din cauza lipsei de aer. Dacă medicii recomandă o supraveghere de câteva zile este normal să asculți medicii și nu părerie neavizate, care, din păcate, sunt extrem de puternic distribuit.

Noi ne temeam să nu vină oameni din zonele roșii, dar uite că acum suntem în situația în care noi provenim din zona cu risc, ceea ce este normal pentru că deciziile s-au luat pe baza informațiilor științifice.”, a spus Raed Arafat, la Antena 3.