Fostul preşedinte al PSD, Viorica Dăncilă, a vorbit despre o posibilitate pe care ar analiza-o unii dintre colegii ei de partid şi anume excluderea din formaţiunea social-democrată. Dăncilă nu se teme că va avea soarta lui Mircea Geoană sau Victor Ponta.

“Nu ar fi exclus. Acest lucru a devenit o obișnuință și mă aștept la orice. Nu știu ce voi face, sper să nu se ajungă la acest lucru. Sper să existe mai multă înțelepciune. De fiecare dată am dat afară și ce am câștigat? Eu sper să nu se ajungă la această situație”, a declarat Viorica Dăncilă la România TV.

Dăncilă înţelege de ce demisia ei a fost necesară după alegeri

Fostul premier spune că înţelege faptul că a trebuit să facă un pas în spate imediat după alegeri şi să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte al PSD, însă acum este cazul să meargă toată lumea mai departe.

“Dacă se consideră că nu e nevoie să fiu președinte la femei, asta e. Nu o să fac din acest lucru un capăt de țară. Mi se pare un gest anormal ce a făcut domnul Stănescu. Am înțeles, la o zi după alegeri a trebuit să îmi dau demisia, dar acum, după două săptămâni, să continuăm”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă, înlăturată din fruntea PSD

Reamintim că, după eșecul rușinos de la alegerile prezidențiale, Dăncilă s-a văzut nevoită să își dea demisia din fruntea Partidului Social Democrat. Fostul lider PSD a obținut la alegerile prezidențiale un procent de 33,91%. În urma acestui eşec, preşedinţia partidului a ajuns pe mâna lui Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaților, după o şedinţă a CEx care a durat mai bine de şase ore.