Avionul Pilatus PC-12 s-a prăbușit la o viteză de 156km/oră. Aeronava decolase de doar câteva minute de pe aeroportul Linate din Milano. În urma tragicului accident, omul de afaceri Dan Petrescu și familia sa, plus alţi cinci pasageri, au murit.

Ultimul contact radio al avionului pilotat de Dan Petrescu cu aeroportul: „De ce te-ai abătut din drum?”. Potrivit primelor date ale anchetei, cu 16 secunde de impact avionul a început să piardă altitudine, coborând cu 25 de metri pe secundă, potrivit Corriere della Sera.

Pilotul a încercat să facă tot posibilul pentru a evita un dezastru. Cu șapte secunde înainte de prăbușire, aeronava a înregistrat o viteză de aproximativ 300 de kilometri pe oră.

Ce s-a întâmplat înainte de accidentul teribil?

La ora 13:07, la trei minute după ce omul de afaceri Dan Petrescu a decolat de pe aeroportul Linate, avionul s-a abătut de la traseul inițial, pilotul transmițând coordonate bizare turnului de control.

„De ce te-ai abătut din drum? Să eviți turbulențele?”, a întrebat controlorulde trafic.

„Nu!”, a fost singurul răspuns al miliardarului român aflat la manșă. Apoi, în mai puțin de un minut, aparatul de zbor a dispărut de pe radar, fără alte semnale SOS și fără a solicita să se întoarcă de urgență pe aeroport.

Opt persoane au murit în urma tragediei aviatice, în care a fost implicat Dan Petrescu. Alături de miliardarul de 68 de ani, se afla soţia acestuia, Dorotea Petrescu Balzat (65 de ani) şi fiul lor, Dan Ştefan Petrescu, de 30 de ani.

Cea de-a doua familie distrusă este cea a managerului din Pavia, Filippo Nascimbene. Pe lângă afacerist, au murit soţia sa, Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, 34 de ani, născută în Franța, fiica fostului comentator Miki Alexandrescu, fiul lor, Rapahel, cu cetăţenie italiană, şi mama tinerei, Miruna Anca Wanda Lozinschi, româncă de 65 de ani cu cetățenie franceză. Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, 36 de ani, un prieten canadian al lui Dan Petrescu.

Sursa Foto: Radu Tudor blog