Purtătorul de cuvânt al ALDE european, Didrik de Schaetzen, a declarat în exclusivitate pentru G4Media.ro că, la Consiliul partidului care va avea loc pe 9 noiembrie la Madrid, va fi dezbătută calitatea de membru a formațiunii conduse de Călin popescu Tăriceanu.

Purtătorul de cuvânt al ALDE european în contrazice astfel pe Călin Popescu Tăriceanu care a susținut vineri că este falsă informația făcută publică joi de vicepreședintele USR Cristian Ghinea despre posibila excludere a partidului pe care îl conduce din familia europeană la care este afiliat.

ALDE european, familia politică din care face parte partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu, a decis la începutul lunii septembrie să continue ”monitorizarea cu atenție” a situației din România, pe baza unor standarde foarte clare, și, de asemenea, va cere clarificări de la formațiunea lui Tăriceanu ori de câte ori va fi necesar.

Precizările purtătorului de cuvânt al ALDE european au venit la solicitarea G4Media.ro după ce șefa liberalilor austrieci (NEOS – Noua Austrie și Forumul Liberal), Beate Meinl-Reisinger, i-a adresat, luni, o scrisoare președintelui ALDE, Hans van Baalen, în care solicită verificarea ”de urgență a aplicabilității art. 9 din statutul ALDE partidului membru român”, transmite agenția de presă APA.

Respectivul articol se referă la posibilitatea excluderii unor membri care acționează ”împotriva intereselor și valorilor” grupului.