Jucătoarea spaniolă de tenis Carla Suarez Navarro, care a declarat forfait pentru US Open din motive medicale, a anunţat marţi că a fost diagnosticată cu limfomul Hodgkin şi va face chimioterapie şase luni, transmite AFP, conform Agerpres.

Simona Halep s-a declarat șocată la aflarea veștii și i-a transmis prietenei sale un mesaj de încurajare.

„Carla. Sunt atât de şocată şi tristă să citesc această ştire. Mă gândesc la tine şi ştiu că o persoană puternică şi specială ca tine poate trece prin asta. Multe sărutări, Simo”, a scris Simona Halep, pe Twitter.

Cele două jucătoare de tenis sunt prietene, de multe ori antrenându-se împreună la turnee.

Mesajul transmis de Carla Suarez Navarro

„Bună ziua tuturor, vreau să vă informez că în urmă cu câteva zile medicii m-au diagnosticat cu un limfom. Un limfom Hodgkin pentru care este nevoie de şase luni de chimioterapie”, a declarat jucătoarea de 31 de ani într-un video postat pe contul său de Twitter, în care ea apare aşezată pe un pat de spital.

„Mă simt bine, sunt liniştită şi sunt pregătită să înfrunt ceea ce mă aşteaptă. Vă salut pe toţi”, a adăugat ea.

Acest video este însoţit însă de un text mai grav. „Trebuie să înfrunt o realitate grea. Trebuie s-o accept şi să încerc să merg mai departe urmând sfaturile medicilor. (…) Răbdarea şi încrederea în mine m-au ghidat toată cariera mea. Nu este adversarul cel mai uşor de înfruntat”, a scris jucătoarea.

 

Acum locul 71 mondial, Suarez Navarro a anunţat în decembrie că se va retrage la finalul sezonului 2020.

Pe 24 august, ea a indicat pe Twitter că nu va participa la US Open, turneu care a început luni. „Din păcate, am fost nevoită să mă retrag de la US Open din motive de sănătate. Pentru moment nu sunt în măsură să joc”, a scris ea atunci, fără să ofere amănunte.

În cariera sa, ea a câştigat două turnee WTA şi a fost locul 6 mondial în 2016.