Dosarul în care Elena Udrea și Dan Andonic sunt acuzați de trafic de influență, spălare de bani și mărturie mincinoasă se întoarce la DNA! Judecătorii au fost cei care au făcut solicitarea, luni, după ce Instanța Supremă a exclus mai multe probe din dosar. Acum trei săptămâni, ÎCCJ a admis contestațiile jurnalistului Dan Andronic în dosarul în care acesta este trimis în judecată alături de fostul ministrul Elena Udrea.

''A fost o decizie a ÎCCJ care a stabilit că în cazul meu DNA a făcut niște abuzuri foarte grave. Este vorba că au realizat, colectat niște e-mail-uri, intrând în mod abuziv, ca niște hackeri, în niște dispozitive electronice care erau la dispoziția secției din Brașov și care în mod normal ar fi trebuit să fie sigilate, iar pe baza acelor probe au constituit un dosar care acum a fost considerat de ÎCCJ ca fiind constituit pe baza unor probe în afara legii. Ca atare, privind motivarea ÎCCJ, am format o plângere penală împotriva a trei procurori și a altor persoane care sunt implicate.

Despre trei știu sigur că au participat la această operațiune de hacking. Este vorba despre Marius Bulancea, care este procuror în cadrul structurii centrale DNA, de Adrian Iordache, un alt procuror șef de secție în cadrul DNA central și de către procuroul șef DNA Brașov, David Deca. Am formulat mai multe acuzații împotriva lor. Urmează să fie verificate de secția care verifică infracțiunile înfăptuite în Justiție. Proba de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, acces fără drept la un sistem informatic și transfer neautorizat de date informatice. Aceste persoane au intrat în niște suporturi de stocare, le-au transferat fără autorizația unui judecător și le-au folosit cu rea credință în vederea inculpării mele'', a declarat Dan Andronic, în urmă cu doar câteva zile, la România TV.