Iohannis vrea alianță cu PSD? Răsturnare pe scena politică. Ce au putut să spună unii liberali?

În schimb, PSD va cere la negocieri ministere precum cel de Interne, Finanțe sau Economie, conform informațiilor transmise de stirileprotv.ro.

Totuși, situația este mai complicată în cazul liberalilor. În ultima vreme, câțiva lideri PNL s-au lăudat în interiorul partidului ca au fost sunați de președintele Klaus Iohannis, care le-ar fi sugerat să facă alianță cu PSD, lucru pe care Florin Cîțu nu și-l doreste, potrivit sursei menționate.

Președintele PNL ar dori refacerea coaliției cu USR

De asemenea, surse din PNL au explicat pentru sursa menționată că aceaste păreri diferite în rândul liberalilor ar putea duce la scindarea partidului, mai ales ca propunerea de premier pe care o vor mulți este Nicolae Ciucă. Aceeași grupare din PNL ar dori, în aceste condiții, ca Florin Cîțu să ocupe funcția de președinte al Senatului.

În acest context, Florin Cîțu a fost întrebat despre zvonurile respective în ziua de luni, 8 noiembrie.

„În acest moment Partidul Național Liberal are o decizie, are mai multe decizii, decizie pe care n-a întors-o încă: propunerea de premier este președintele partidului. Vom vedea mai departe. Dar, repet, desemnarea o face președintele României. Una este propunerea partidului, după aceea vom vedea.

Până la urmă, direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menținem obiectivele noastre. Și avem deja acolo planul de reforme care nu se va schimba orice ar spune oricine. N-ai cum să schimbi PNRR-ul. Deci acolo sunt planul de reforme, prezentat în PNNR. Avem alte reforme pe care deja le-am început, strategia fiscal-bugetară care arată o scădere a deficitului bugetar în perioada următoare, o creștere a investițiilor. Sunt lucruri la care Partidul Național Liberal ține și pe care le vom pune pe masă în discuții cu oricare dintre parteneri. Asta mă interesează pe mine și asta ne interesează pe noi, liberalii”, a declarat Florin Cîțu.