Conducerile a 15 organizaţii locale ale Partidului Naţional Liberal, printre care şi cea din Râmnic, au fost dizolvate ca urmare a rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare din luna mai, a declarat, vineri, preşedintele liberalilor vâlceni, deputatul Cristian Buican.

Potrivit acestuia, în această situaţie se află toate acele organizaţii PNL din judeţ care au obţinut la ultimul scrutin scoruri sub 25%, decizia fiind luată în cadrul Biroului Politic Judeţean al partidului, joi seara.

„A fost o singură abţinere, restul membrilor BPJ votând pentru dizolvarea conducerilor acestor organizaţii. Urmează să fie numiţi preşedinţi interimari şi formate birouri locale interimare, cel mai probabil în luna august”, a spus liderul liberalilor vâlceni.

PNL a câştigat alegerile europarlamentare în Vâlcea, obţinând 30,53% din voturile alegătorilor, cu peste 900 de voturi mai mult decât PSD, în timp ce în municipiul Râmnicu Vâlcea, liberalii s-au situat pe locul al treilea, după USR-PLUS şi PSD, cu un scor de 22,49%.