Probleme imense în PNL. A apărut un nou caz de coronavirus. Este oficial. Primarul ales al Iașiului, Mihai Chirica, a fost confirmat pozitiv.

Șoc în PNL!

Testele efectuate în cazul lui Mihai Chirica de către specialiștii din Iași au confirmat că edilul este infectat cu noul coronavirus. Sunt probleme foarte mari în interiorul Primăriei din capitala Moldovei. Nu au fost respectate normele sanitare, purtatul măștii de protecție, dar și păstrarea distanței de siguranță.

Și alți șefi din Primăria Iași au fost infectați cu virusul SarSCoV 2, fiind acum internați de urgență pentru evaluarea stării de sănătate. Este vorba despre viceprimarul Gabriel Harabagiu, directorul Vasile Tiron, șeful Direcţiei Relaţii Publice şi Transparenţă Decizională, dar și de către alți funcționari din Primăria Iași, conform reporteris.ro.

Din primele informații, inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică Iași au demarat o anchetă epidemiologică pentru a vedea cine pe cine a infectat și care este dimensiunea focarului de coronavirus.

Primele cazuri de Covid-19 din Primăria Iași au fost confirmate încă de săptămâna trecută, fiind vorba de câțiva angajați de la Direcția Tehnică. Este foarte probabil ca primaruil Chirica să fi fost infectat pe această linie.

Astăzi, a avut loc și ultima ședință a Consiliului Local din legislatura care tocmai se încheie. Întâlnirea a avut loc online, însă în Sala Mare a primăriei au fost prezenți primarul Mihai Chirica alături de alți funcționari.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Iași a decis că toate restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourilor din Iași, dar și din 11 comune din județ, să se închidă pentru o săptămână. Comunele vizate sunt Aroneanu, Costeşti, Mădârjac, Miroslava, Moţca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomeşti, Ţuţora şi Valea Lupului. Timp de o săptămână va fi suspendată şi activitatea cazinourilor din Iaşi şi din cele 11 comune. De asemenea, nu vor fi deschise cinematografele şi teatrele, iar spectacolele şi evenimentele culturale sunt interzise.

Incidența cazurilor de coronavirus a crescut alarmant în județul Iași, trecând de cifra de 1.5 cazuri la mia de locuitori.