Ludovic Orban a reușit să transforme PNL-ul într-un partid câștigător al alegerilor europarlamentare, dar se pare că nu e de ajuns. Acesta își pierde autoritatea în partid. Liberalii l-au sabotat pur și simplu la ultima ședință convocată de acesta.

Orban va fi nevoită să le prezinte abia săptămâna viitoare liberalilor propunerile de președinți interimari ai organizațiilor PNL de sectoare în București. Totul s-a amânat din cauza faptului că la Biroul Executiv de astăzi liberalii l-au lăsat singur pe Orban.

Președintele PNL Ludovic Orban a decis să amâne, pentru săptămâna viitoare, prezentarea propunerilor de președinți interimari ai organizațiilor PNL din sectoarele Bucureștiului, au precizat surse din partid, conform mediafax. Decizia de amânare a fost luată din cauza lipsei de cvorum la ședința de luni a Biroului Executiv, care a avut loc de la ora 12.00, potrivit surselor.

Anterior, surse din partid au spus că printre numele vehiculate ar fi avocatul Cristian Băcanu, Sebastian Burduja, cel al cărui partid PACT a fuzionat cu PNL, Antonel Tănase, liberalul care coordonează comisia de specialitate a PNL pe infrastructura de transport, sau Tănase Stamule, au explicat sursele citate.

Potrivit acelorași surse, și Ciprian Ciucu ar fi luat în calcul pentru șefia organizației PNL Sector 6.

Pe 25 iunie, Violeta Alexandru, consiliera lui Ludovic Orban, a fost validată, în şedinţa Biroului Executiv al partidului, în funcţia de preşedinte interimar al PNL Bucureşti, propunerea fiind făcută de președintele liberal.