În conferinţa de presă susţinută joi seara, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a fost întrebat şi care este soarta clubului sportiv CSM Bucureşti. Noul edil a dat asigurări că angajamentul Municipalităţii faţă de CSM Bucureşti va continua cel puţin până în vara anului viitor.

CSM Bucureşti are o echipă de handbal, care este angrenată într-o competiţie europeană. Angajamentul faţă de această echipă va continua cel puţin până în vara anului viitor, pentru ca parcursul european al acestei echipe să nu fie afectat şi pentru că este vorba de nişte profesioniste, care au semnat un contract cu Municipalitatea, iar noi suntem oameni serioşi şi ne ţinem de contractele pe care le semnăm.

Mai departe, ce se va întâmpla începând cu vara asta, nu este momentul chiar în aceste două săptămâni să facem analiza, când avem coronavirus, termie şi situaţia financiară pe care o avem, dar până în primăvară o să facem o analiză, o să vedem planuri de management, cum putem să facem ca parte din banii pe care îi consumă această echipă să vină din surse din private. E o decizie pe care o să o luăm la momentul acela”, a declarat Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Primăriei.

Noul edil a subliniat totuşi că, în calitate de primar general, va sprijini „din toate puterile” sportul de masă.

„O să sprijin şi o să stimulez competiţii de copii, de juniori, pentru că acesta este modul în care o Municipalitate stimulează şi sportul, dar mai ales sănătatea în rândul populaţiei”, a mai precizat Nicuşor Dan, potrivit Agerpres.

„Sunt aşa de multe energii în oraşul acesta că nu se poate să nu reuşim”

Noul primar general al Capitalei, Nicuşor Dan, a depus jurământul, joi, în cadrul unei ceremonii organizate la sediul municipalităţii, la care a fost prezent şi premierul Ludovic Orban. Nicuşor Dan a afirmat că Bucureştiul are o perspectivă „extraordinară”, dar, pe termen scurt, se confruntă cu probleme „grave” – situaţia sanitară generată de pandemia de COVID-19, termoficarea, finanţele.

Noul edil i-a îndemnat pe cei care şi-au dovedit competenţa în diverse domenii, dar şi pe tinerii absolvenţi de facultăţi să îşi trimită CV-ul pentru a lucra în administraţia publică.

„Bucureştiul are un potenţial uriaş, are oameni care au performat în mediul privat, în zona artistică, culturală, în mediul academic. Sunt aşa de multe energii în oraşul acesta că nu se poate să nu reuşim. Şi, ceea ce poate şi trebuie să facă şi ceea ce va face primarul Capitalei şi Primăria Capitalei – ei vor fi partenerul tuturor acestor energii pentru binele acestui oraş şi al locuitorilor săi.

Şi vreau să fac un apel, aici, pentru oamenii care şi-au dovedit competenţa, în diverse zone, pentru tineri care ies de pe băncile universităţilor – e o invitaţie – veniţi în administraţia publică! Aştept să trimiteţi CV-uri pentru a veni să lucraţi în administraţia publică”, a declarat Nicuşor Dan.