Conform comunicatului de presă transmis de ANPC, comisarii din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman au efectuat în data de 30 decembrie o acţiune de control la SC Rewe (România) SRL – magazin Penny Market Alexandria.

„Au fost verificate rafturile de expunere la comercializare a produselor, precum și spațiile de depozitare, unde au fost găsite excremente de rozătoare pe sub rafturi și pe un raft în care se aflau depozitate mălai și orez. Nu s-au găsit pungi degradate, roase de șoareci, dar pe raft era mălai și orez împrăștiat”, se arată în comunicatul Autorității.

Ca urmare a deficiențelor constatate, inspectorii ANPC au oprit definitiv de la comercializare produsele de pe rafturile cu urme de excremente de rozătoare, și anume 30 kg mălai și 100 kg orez, în valoare totală de 387 lei.

În comunicat se mai precizează că operatorul economic are încheiat contract de prestări servicii cu o firmă de deratizare, ultima acțiune de acest fel fiind facută în data de 29.12.2019, la solicitarea acestuia.

Pentru definitivare acțiunii de control operatorul economic a fost invitat la sediul CJPC Teleorman, în data de 31.12.2019.