Cele două motociclete vor fi utilizate în Bucureşti, în special în zona centrală, acolo unde există un trafic intens sau în zonele cu acces limitat, ca de exemplu zona centrului istoric. Vehiculele vor fi operate de personal paramedical instruit.
 
Fiecare dintre motocicletele achiziţionate este dotată cu toate echipamentele medicale necesare acordării primului ajutor, foarte de rapid: defibrilator semi-automat, aspirator secreţii, oxigen, trusă resuscitare, gulere cervicale, stingător.
 
Tot astăzi, a fost lansat şi primul echipaj de prim ajutor care utilizează maşina de pompieri echipată cu dotare medicală.
 
Primul echipaj de urgenţă de pe o maşină de pompieri va opera tot în Bucureşti pentru a sprijinii serviciile de urgenţă existente prin acordarea, rapid, a primului ajutor până la intervenţia unui echipaj medical.
 
Treptat vor fi operaţionale 6 maşini de acest tip care vor asigura în zona unităţilor de pompieri intervenţiile de urgenţă până la sosirea unui echipaj de prim ajutor.
 
“Prin aceste noi concepte ne propunem o mai bună eficienţă prin creşterea capacităţii şi scăderea timpilor de reacţie la intervenţie”, a spus ministrul sănătății, Ladislau Ritli, prezent și el la eveniment.