Sute de bucureșteni din sectorul 1 al Capitalei au trăit momente de groază după ce au fost anunțați că sunt pozitivi la testul Covid-19, printr-un mesaj care, ulterior s-a dovedit a fi fals.

Este vorba despre pacienții care au fost prezenți la centrul de testare Caraiman din București, iar întâmplarea s-a petrecut după ce baza de date cu numerele de telefon ale bucureștenilor care au făcut analize a fost spartă.

Astfel, mai multe persoane care au fost testate pentru noul coronavirus la acest centru au început, de joi, să primească mesaje de la un număr scurt, de 4 cifre, prin care erau informate că au fost depistate pozitiv la testul pentru SARS-COV-2.

Mesajele erau însă false, deoarece oamenii care au făcut aceste test acolo primeau rezultatul în firmă scrisă, într-un plic, înmânat personal.

Mai mult, erau informați prin acest SMS și pacienți care au făcut testul pentru coronavirus, dar și cei care au făcut alte analize medicale.

Șapte dintre pacienți ar fost sunați în această dimineață să fie întrebați dacă nu vor să fie programați la un vaccin antigripal, de către un fals reprezentant al centrului.

Oamenii legii sunt în alertă

Se pare că întreaga situație a început să iasă la iveală de marţi seara, atunci când mai mulţi pacienţi ai acestui centru care ţine de Primăria Sectorului 1 au primit un mesaj identic, nepersonalizat, în care li sespunea că au ieşit pozitivi la testarea covid.

Oamenii s-au speriat şi au sunat la centrul medical pentru a vedea despre ce este vorba, de unde au aflat că nu aceasta este procedura dacă cineva îşi face testul acolo.

Reprezentanţii centrului au sunat la poliţie şi în prezent este deschisă o anchetă în acest caz. Situația a fost reclamată la DIICOT de către conducerea centrului de testare și urmează a fi rezolvată.