O soluție pentru antreprenorii și companiile care vor să-și monitorizeze spațiile de birouri de la distanță prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei vine din partea Telekom Romania care a propus două pachete de echipamente Smart, fără taxe de instalare, ce se pot achiziționa cu plata integrală sau în rate:  Pachetul Security și Pachetul Comfort.

Pachetele Smart pentru birou sunt gestionate prin intermediul aplicaţiei mydlink Home, disponibilă gratuit în AppStore și Google Market. Aplicația conectează și coordonează intuitiv toate echipamentele incluse în pachet, setarea programelor de funcționare putând fi stabilită în funcție de nevoile fiecărui utilizator.

Pachetul Comfort include o priză inteligentă (Smart Plug), un senzor de mişcare şi o cameră de filmat HD cu o rază de acțiune în întuneric de până la 5 m. Aceste echipamente comunică între ele prin intermediul reţelei Wi-Fi din birou şi sunt controlate cu ajutorul aplicației mydlink Home. În pachet pot fi integrate şi alte echipamente de tip „smart”, precum senzori de apă, alarme, camere IP sau echipament Music EveryWhere, amplificator Wi-Fi ce permite ascultarea muzicii de pe telefon sau tabletă utilizând sistemul audio Hi-Fi.

Pentru cei care îşi doresc un plus de siguranţă, Pachetul Security conţine un Hub de conectare, un senzor de tip 3-in-1 pentru deschiderea uşilor/ferestrelor, senzori de temperatură, respectiv lumină, o alarmă şi o cameră de filmat HD. Connected Home Hub asigură legătura între reţeaua Wi-Fi şi celelalte echipamente care utilizează tehnologia Z-wave, iar prin intermediul aplicaţiei mydlink Home utilizatorul poate controla şi monitoriza de la distanţă sediul companiei. În pachet pot fi integrați suplimentar senzori de mișcare, de apă, dar și alarme, camere IP care permit rotirea la 360°. Pachetele pot fi achitate integral sau cu plata în rate. Soluția de Internet de la Telekom poate fi achiziționată independent, dar pachetele Smart pentru birou pot deveni funcționale cu ajutorul oricărui router Wi-Fi.   

Tehnologia din spatele acestor pachete este Machine-to-Machine (M2M) care permite comunicarea dintre două dispozitive, în cadrul unei rețele, fără intervenție umană. Beneficiile M2M sunt foarte variate și ne pot îmbunătăți viața și activitatea, fie că este vorba de managementul inteligent al traficului sau mașini de spălat controlate de la distanță. Pentru companii, M2M poate însemna dezvoltarea business-ului și reduceri de costuri datorate eficientizării anumitor segmente de activitate. În cazul pachetelor Smart, este vorba de costuri mai mici pentru securitate, dar și de economii semnificative din prevenirea anumitor incidente precum inundații sau incendii generate de un scurtcircuit. Dacă acestea nu ar fi detectate imediat, pagubele ar fi resimțite în bugetul unei companii. 

„Prin intermediul soluţiilor standard M2M, cum sunt și Pachetele Smart pentru birou, Telekom traduce inovațiile tehnologice din domeniul IT&C în soluții concrete menite să ajute companiile mici și mijlocii să își administreze mai eficient resursele și să identifice noi oportunități de dezvoltare a propriilor afaceri”, a afirmat Răzvan Ionescu, Director Marketing, Segment Business, Telekom Romania. 

În prezent, Telekom Romania este operatorul telecom cu cele mai variate soluții de tip M2M de pe piața locală: GPS Tracking pentru managementul flotei de autovehicule, Vending Telemetry (soluţie pentru monitorizarea de la distanţă a distribuitoarelor automate de produse sau cafea), M2M Data & Service Portal (portal pentru management de SIM-uri M2M), M2M Channel (platformă destinată automatizărilor industriale, de monitorizare a mediului și de gestionare a dispozitivelor de la distanță), Real Time Location (sistem de localizare în timp real), Elevator Emergency (soluție pentru ascensoare de alarmare în caz de urgență) şi Taxi Management (soluție de dispecerat online pentru taxiuri).

Antreprenorii și companiile care vor să-și monitorizeze spațiile de birouri de la distanță prin intermediul telefonului mobil sau al tabletei se pot baza pe Telekom Romania.

Telekom Romania este operatorul telecom cu cele mai variate soluţii de tip M2M de pe piaţa locală.

Mai multe detalii găsiţi aici